Κρεμλίνο: Περίεργη η υπόθεση με τον “δολοφονημένο” δημοσιογράφο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ανακουφισμένο που ο Ρώσος δημοσιογράφος Αρκάντι Μπάμπτσενκο είναι ζωντανός, όμως πρόσθεσε ότι η κατάσταση γύρω από τη σκηνοθετημένη δολοφονία του είναι περίεργη και δεν αλλάζει την άποψή του ότι η Ουκρανία είναι μια επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους.

«Όλη η ιστορία είναι το λιγότερο περίεργη. Δεν ξέρω αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα σε αυτή την περίπτωση. Δόξα τω Θεώ είναι ζωντανός (…) Αυτό δεν αλλάζει την άποψή μας ότι η Ουκρανία είναι μια χώρα επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Την Τρίτη οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι ο Μπάμπτσενκο, που εργαζόταν στη χώρα από το 2017 αφού είχε φύγει από τη Ρωσία εξαιτίας απειλών που δεχόταν για τη ζωή του, δολοφονήθηκε στο σπίτι του.

Είχε αποδοκιμαστεί από φιλοκυβερνητικούς πολιτικούς στη Ρωσία για σχόλια που είχε κάνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία και για τη δήλωσή του ότι η Ρωσία είναι ένας επιτιθέμενος ενάντια στην Ουκρανία.

Ωστόσο χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) για την υπόθεση ο 41χρονος Ρώσος δημοσιογράφος εμφανίστηκε ζωντανός, εξηγώντας ότι η δολοφονία του ήταν σκηνοθετημένη για να αποκαλυφθεί μια συνωμοσία εναντίον του από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι ο επικεφαλής της SBU Βασίλ Γκριτσάκ, ο οποίος κατήγγειλε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ήθελαν να δολοφονήσουν τον Μπάμπτσενκο, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τις δηλώσεις του.

«Θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις δηλώσεις του (…) διαφορετικά όλα αυτά θα μοιάζουν με τις ενέργειες των Βρετανών συναδέλφων του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφερόμενος προφανώς στην υπόθεση με τη φερόμενη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Βρετανίας. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ