Κορονοϊός: Ο Μπόρις Τζόνσον κατέρρευσε μέσα σε δύο ώρες – Το χρονικό της επιδείνωσης της υγείας του

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον που έχει προσβληθεί από κορονοϊό συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας στο κεντρικό Λονδίνο. Μέχρι στιγμής του έχουν χορηγηθεί τέσσερα λίτρα οξυγόνου, τη στιγμή που κατά μέσο όρο σε ασθενείς με COVID 19 χορηγούνται περίπου 15 λίτρα οξυγόνου. Σύμφωνα με όσα είπε γιατρός στους Times, είχε τις αισθήσεις του και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 στις 27 Μαρτίου και αρνήθηκε να σταματήσει την εργασία του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η κατάστασης της υγείας του Βρετανού Πρωθυπουργού επιδεινώθηκε μέσα σε δύο ώρες, άρχισε να εμφανίζει αναπνευστικά προβλήματα και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς οι γιατροί φοβήθηκαν ότι μπορεί να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Την δέκατη ημέρα της απομόνωσης του στην πρωθυπουργική κατοικία και κατά τη διάρκεια της 45λεπτης σύσκεψης με υπουργούς, μεταξύ των οποίων οι Μάικλ Γκόουβ, Ρίσι Σουνάκ και Ματ Χάνκοκ, πηγές περιέγραψαν τον Μπόρις Τζόνσον ως χλωμό και κουρασμένο, ενώ κάποιοι διαπίστωσαν προβλήματα στην αναπνοή του όσο μιλούσε.

Όπως αναφέρεται στο βρετανικό δημοσίευμα άτομα από το κοντινό περιβάλλον του Μπόρις Τζόνσον ανέφεραν ότι ήταν αποφασισμένος να μιμηθεί τον πολιτικό του ήρωα, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, και δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. “Μην υποτιμάτε την ‘μάτσο’ φύση του πολιτικού κατεστημένου του Westminster. Ο Μπόρις δεν θα ήθελε να φανεί αδύναμος”, ανέφερε μία πηγή.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας στις 27 Μαρτίου

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας στις 28 Μαρτίου

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας την 1η Απριλίου

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας στις 2 Απριλίου

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ