Κορονοϊός: Εκλάπησαν δύο εκατ. μάσκες στην Ισπανία

Ένας επιχειρηματίας συνελήφθη στην Ισπανία κατηγορούμενος για την κλοπή 2 εκατ. μασκών, που χρησιμοποιούνται κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση από την κοινότητα της Γαλικίας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η περιφερειακή αστυνομία συνέλαβε έναν άνθρωπο στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην κλοπή σχεδόν 2 εκατομμυρίων μασκών και άλλου υγειονομικού υλικού» από μια επιχείρηση της πόλης, που πωλούσε αυτά τα προϊόντα.

Οι μάσκες ήταν μοντέλο FFP2 και «από όλο το υλικό που εκλάπη, η αξία του οποίου ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ, είχε αφαιρεθεί το περίβλημα προκειμένου να μην είναι διακριτή η προέλευσή τους», επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, όπου διευκρινίζεται ότι ο ύποπτος συνελήφθη είναι ένας «επιχειρηματίας της πόλης».

Οι ερευνητές ανακάλυψαν όγκους από χαρτοκιβώτια, κουτιά μασκών και γάντια σε μια αποθήκη, όπως φαίνεται στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή αστυνομία.

Η έρευνα συνεχίζεται όμως «καταδεικνύει ότι η κλοπή έγινε ενώ η πανδημία του νέου κορονοϊού έπληττε πολλές χώρες και θεωρείτο πρόβλημα δημόσιας υγείας».

«Επομένως, οι δράστες της κλοπής είχαν πλήρη επίγνωση ότι επρόκειτο για απαραίτητο υλικό στη μάχη κατά της νόσου…», τονίζεται στην ανακοίνωση. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι το υλικό πουλήθηκε σε μια επιχείρηση στην Πορτογαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ