Κορονοϊός: Χάος στην Κίνα την ώρα που οι Αρχές ανακοινώνουν μόλις έναν θάνατο

Το Κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών στην Κίνα ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκε ένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας του κορονοϊού, έναντι πέντε μία ημέρα νωρίτερα, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,41 δισ. κατοίκων να φτάνει τους 5.259 νεκρούς από τα τέλη του 2019.

ΠΟΥ: Αμφισβητεί τα στοιχεία της Κίνας για τον κορονοϊό – Ανησυχία για την αύξηση των μολύνσεων

Και όλα αυτά την ώρα που ειδικοί εκτιμούν πως τους επόμενους μήνες στην Κίνα θα καταγραφούν έως και 2,1 εκατ. θάνατοι από κορονοϊό. Όμως η κυβέρνηση της χώρας ισχυρίζεται ότι από τον τερματισμό εφαρμογής της «μηδενικής COVID» πολιτικής έχουν καταγραφεί μόλις 5.000 θάνατοι.

Οι εικόνες δε, που δείχνουν οικογένειες να καίνε τους νεκρούς τους στον δρόμο, αποτυπώνουν τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί και το ότι τα νοσοκομεία, τα γραφεία τελετών και τα κρεματόρια έχουν «παραλύσει» στην ασιατική χώρα.

Κορονοϊός: Εικόνες σοκ στην Κίνα – Οικογένειες καίνε τους νεκρούς συγγενείς τους στον δρόμο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε χθες πως δεν θεωρεί «αντιπροσωπευτικά» τα δεδομένα που ανακοινώνουν οι Αρχές στο Πεκίνο, ενώ χαρακτήρισε «υπερβολικά στενό» τον ορισμό των θανάτων που οφείλονται στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. Ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ενεθάρρυνε σθεναρά» τα κράτη μέλη να ζητούν οι ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε μοριακά τεστ το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Μόσιαλος: Γιατί η έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα δεν πρέπει να μας ανησυχεί

Πολλές κυβερνήσεις ανακοίνωσαν περιοριστικά μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες, επικαλούμενες τις πληροφορίες για εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Κίνα, μέτρα τα οποία οι κινεζικές Αρχές κρίνουν πως είναι αδικαιολόγητα και «απαράδεκτα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ