“Κόλαση” για 27χρονο που απήγαγαν – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις μαρτυρικές ώρες που πέρασε

Σοκαριστικές ήταν οι αποκαλύψεις στο δικαστήριο όσο εκδικαζόταν η υπόθεση απαγωγής και φριχτού βασανισμού ενός 27χρονου άνδρα το 2015, από το Μέρσισαϊντ.

Μάι γυναίκα μαγνητοσκόπησε τον σύντροφό της να βιάσει ομαδικά και να βασανίζει το θύμα σε μία φριχτή επίθεση που διήρκεσε επί δέκα ώρες, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο.

Η Awna Baszak μαγνητοσκόπησε τον σύντροφό της Daniel Misiolek και τον συνεργό του Kamil Lesiak να υποβάλλουν το 27χρονο άνδρα σε σειρά βάρβαρων και εξευτελιστικών σεξουαλικών πράξεων αφού τον απήγαγαν από το Μπουτλ του Μέρσισαϊντ τον Νοέμβριο του 2015. Στη διάρκεια της φριχτής επίθεσης οι δύο άνδρας ανάγκασαν το θύμα σε σεξουαλικές πράξεις, ούρησαν πάνω του και εισχώρησαν αντικείμενα στο σώμα του.

Η Baszak, από το Νέθερτον του Μέρσισαϊντ, που κατέγραψε στο κινητό της 90 λεπτά της επίθεσης, φυλακίστηκε για 12 χρόνια αφού καταδικάστηκε για απαγωγή αλλά και για δύο κατηγορίες για εξαναγκασμό ατόμου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του, το 2016. Την Τρίτη, το τελευταίο μέλος της συμμορίας. ο Kamil Lesiak, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 ετών αφού κρίθηκε ένοχος για σειρά αδικημάτων, όπως ότι υπέβαλε το θύμα του σε φρικτή ταπείνωση και αυτο-υποτίμηση.

Στις 28 Νοεμβρίου 2015, ο Μisiolek, του οποίου το πρόσωπο είναι καλυμμένο από τατουάζ, προσέγγισε το θύμα του και το χτύπησε με ένα ατσαλένιο μπαστούνι του μπέιζμπολ. Ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο σπίτι του δράστη με ταξί. Μέρες πριν λέγεται πως μία από τους απαγωγείς του άνδρα, είχε νιώσει προσβεβλημένη από φωτογραφίες που η ίδια είπε ότι είχε δει σε κινητό τηλέφωνο.

Στο σπίτι που μεταφέρθηκε, ο 27χρονος επανειλημμένως έμεινε κλειδωμένος σε μικρό ντουλάπι, με δεμένους τους αστραγάλους και τους καρπούς ενώ αναγκάστηκε να προβεί σε αισχρές σεξουαλικές πράξεις στους άνδρες.

Ο Misiolek πήγε στο ντουλάπι που κρατούσαν δεμένο το θύμα τους και του είπε: “Δεν θα σε πληγώσουμε αλλά θα μείνεις εδώ μέχρι τη Δευτέρα και θα σε ταΐζω μια φορά τη μέρα”. Επίσης, γρονθοκόπησε το θύμα στο πρόσωπο και του είπε “Αυτή είναι η γαμ@@@η τιμωρία σου”. Η συμμορία εξανάγκασε το θύμα να ομολογήσει ψευδώς ότι είναι παιδόφιλος. Το 2016 τρεις άνθρωποι καταδικάστηκαν μετά τη δίκη σχετικά με τη φριχτή επίθεση.

Ο Misiolek καταδικάστηκε σε ισόβια αφού παραδέχτηκε την απαγωγή, τον βιασμό, την κράτηση, την επίθεση με πρόκληση σωματικής βλάβης, ληστεία και έξι κατηγορίες ότι ανάγκασε άνδρα σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του. Η Dagmara Szary από το Χάιτον, καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση σε κέντρο κράτησης νεαρών παραβατών αφού κατηγορήθηκε για την απαγωγή.

Μετά την ανάγνωση της ποινής του Lesiak, ο αρχιφύλακας ντετέκτιβ Jamie Dean, είπε μεταξύ άλλων: “Είναι ευχάριστο να βλέπουμε αυτήν την εξαιρετικά ανησυχητική υπόθεση να ολοκληρώνεται και ο Lesiak να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της τρομακτικής βίας και της κακοποίησης το 2015. Ο Lesiak και ο Daniel Misiolek υπέβαλαν το θύμα τους σε αυτήν τη φριχτή δοκιμασία, με κάποιες από αυτές τις στιγμές να έχουν καταγραφεί στο κινητό τηλέφωνο της Awna Baszak. Το θάρρος που έδειξε το θύμα στη διάρκεια της πρώτης δίκης και τα χρόνια μετά , διασφάλισε ώστε τέσσερα άτομα να προσαχθούν στη δικαιοσύνη… Ο βιασμός είναι ένα πολύ προσωπικό έγκλημα, το οποίο πολλά θύματα, είναι κατανοητό, αγωνίζονται να συμβιβαστούν με αυτό το περιστατικό που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το υπόλοιπο της ζωής τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συνεχίζει να υπάρχει βαθύς αντίκτυπος στο θύμα”.

σχολίασε κι εσύ