Kira Rudyk: Ποια είναι η βουλευτής από την Ουκρανία που πήρε το καλάσνικοφ στα χέρια

Η Kira Rudyk, βουλευτής της Ουκρανίας, έχει προκαλέσει αίσθηση με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε κρατώντας ένα καλάσνικοφ και τονίζοντας ότι θα προστατέψει με κάθε τρόπο την χώρα της και την οικογένειά της.

Η βουλευτής, μίλησε σε μια συνέντευξη για την κατάσταση στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου που συνεχίζεται από την Πέμπτη μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Όταν οι σειρήνες αρχίζουν να ηχούν, πρέπει να πας στο καταφύγιο. Ή, αν κάποιος έχει σκάλες, για παράδειγμα, όπως εγώ, πρέπει να κρυφτείς κάτω από τις σκάλες. Και πρέπει να είσαι εκεί μέχρι να σταματήσουν να ουρλιάζουν οι σειρήνες. Σήμερα ακούσαμε σειρήνες δύο φορές. Έγιναν δύο επιδρομές. Ακούμε σειρήνες, κατεβείτε στο καταφύγιο. Όταν οι σειρήνες σταματήσουν  μπορούμε να βγούμε έξω μετά από λίγο” περιγράφει.

Μιλώντας στο BBC δήλωσε έτοιμη να πυροβολήσει Ρώσους στρατιώτες αν πήγαιναν στο σπίτι της.

“Δεν έχω σχέδια να εγκαταλείψω την πόλη ακόμα. Αυτή είναι η πόλη μου, αυτή είναι η χώρα μου και σκοπεύω να την υπερασπιστώ για όσο περισσότερο μπορώ. Δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος τρελός Ρώσος δικτάτορας να μπορέσει να με ωθήσει μακριά από το μέρος που ζω και αγαπώ” υπογράμμισε.

Η Rudik είναι μία εκ των χιλιάδων Ουκρανών που ανταποκρίθηκαν στην προσφορά της κυβέρνησης να πάρουν όπλα, ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά των ενόπλων δυνάμεων.

“Λάβαμε τουφέκια στο ουκρανικό κοινοβούλιο και τις τελευταίες δύο μέρες εκπαιδευόμουν στη χρήση τους, οπότε αυτή τη στιγμή είμαι αρκετά σίγουρη ότι θα μπορούσα να πυροβολήσω κάποιον αν έρθει στο σπίτι μου” δήλωσε.

“Συγκέντρωσα μία αντιστασιακή ομάδα που τώρα αποτελείται από 15 άτομα και μπορέσαμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να βοηθήσουμε τον στρατό μας να περιπολεί στους δρόμους” πρόσθεσε η Ουκρανή βουλευτής.

Προέβλεψε ότι η εισβολή θα διαρκέσει μεταξύ 10 ημερών και δύο εβδομάδων, λόγω των υψηλών απωλειών και του χαμηλού ηθικού της Ρωσίας για μια παρατεταμένη σύγκρουση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ