Κίνα: Χαμός στα νοσοκομεία με τις εισαγωγές – Οι αριθμοί που δεν συνάδουν με την εικόνα

Τα νοσοκομεία στην Κίνα δέχτηκαν έντονη πίεση την Τετάρτη καθώς η αύξηση των λοιμώξεων από τον COVID-19 κινείται με γοργούς ρυθμούς. Η κλίμακα της επιδημίας και οι αμφιβολίες για τα επίσημα στοιχεία ώθησαν ορισμένες χώρες να θεσπίσουν νέους ταξιδιωτικούς κανόνες για τους Κινέζους επισκέπτες.

Ιταλία: «Προαιρετικά» τεστ για τον κορονοϊό στους επιβάτες που φτάνουν στο Μιλάνο από την Κίνα

Σε μια απότομη αλλαγή πολιτικής, η Κίνα άρχισε αυτόν τον μήνα να καταργεί το πιο αυστηρό καθεστώς περιορισμών και καραντίνας για τον κορονοϊό, θέτοντας την πληγωμένη οικονομία της σε τροχιά πλήρους επαναλειτουργίας τον επόμενο χρόνο.

Η άρση των περιορισμών, η οποία ήρθε έπειτα από εκτεταμένες διαμαρτυρίες, σημαίνει ότι πλέον ο COVID εξαπλώνεται σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα και πιθανότατα μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα, σύμφωνα με ορισμένους διεθνείς ειδικούς στον τομέα της υγείας, αναφέρει το Reuters.

Κίνα – Κορονοϊός: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από τις 8 Ιανουαρίου

Η ταχύτητα με την οποία η Κίνα, η τελευταία μεγάλη χώρα στον κόσμο που κινείται προς τη μεταχείριση του ιού ως ενδημικού, έχει καταργήσει τους κανόνες για τον COVID, έχει κατακλύσει το εύθραυστο σύστημα υγείας της.

Η Κίνα ανέφερε τρεις νέους θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό για την Τρίτη, από έναν τη Δευτέρα – αριθμοί που δεν συνάδουν με την εμπειρία πολύ λιγότερο πυκνοκατοικημένων χωρών μετά την κατάργηση της καραντίνας.

«Κάνω αυτή τη δουλειά για 30 χρόνια και αυτή είναι η πιο πολυσύχναστη ημέρα που έχω δει ποτέ», είπε ένας οδηγός ασθενοφόρου έξω από το νοσοκομείο, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Υπήρχαν μεγάλες ουρές μέσα και έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και σε παρακείμενο ιατρείο πυρετού το απόγευμα της Τρίτης. Οι περισσότεροι από αυτούς που έφτασαν με ασθενοφόρα έλαβαν οξυγόνο για να βοηθήσουν στην αναπνοή τους. Ο Zhang Yuhua, αξιωματούχος στο Νοσοκομείο Chaoyang του Πεκίνου, είπε ότι οι περισσότεροι πρόσφατοι ασθενείς ήταν ηλικιωμένοι και βαρέως άρρωστοι με υποκείμενα νοσήματα. Τόνισε ότι ο αριθμός των ασθενών που λαμβάνουν επείγουσα περίθαλψη αυξήθηκε σε 450-550 την ημέρα, από περίπου 100 πριν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκύψουν νέες παραλλαγές, ακόμη πιο επικίνδυνες και μεταδοτικές. Και, όπως λέει ο επιδημιολόγος Massimo Ciccozzi, ανησυχεί “για το γεγονός ότι το Πεκίνο δεν κοινοποιεί τα δεδομένα. Ο ΠΟΥ πρέπει να λάβει μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει και να υιοθετήσουμε νέες στρατηγικές”.

Στο μετρό υπάρχουν αυτοί που καλύπτονται με ένα πλαστικό σεντόνι

Στο μετρό στο Τσενγκντού, στην επαρχία Σιτσουάν, υπάρχουν ακόμη και εκείνοι που ταξιδεύουν εντελώς καλυμμένοι με ένα πλαστικό σεντόνι, για να προσπαθήσουν να προστατευτούν από μια πιθανή μόλυνση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ