Κέρδισε 590 εκατ. δολάρια

Κέρδισε 590 εκατ. δολάρια 

 

Μια 84χρονη χήρα από τη Φλόριντα είναι η νικήτρια του μεγαλύτερου ποσού στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Powerball (αντίστοιχο με το δικό μας Λόττο) και θα λάβει 590 εκατ. δολάρια (περίπου 450 εκατ. ευρώ), όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το γραφείο Παιγνίων της Πολιτείας.

Η Γκλόρια ΜακΚένζι αγόρασε το τυχερό δελτίο στις 18 Μαΐου σε ένα παντοπωλείο κοντά στην Τάμπα και δεν εμφανίστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ζητώντας να σεβαστεί ο κόσμος την ιδιωτική της ζωή. 

Το ποσό που τυπικά δικαιούται η ΜακΚένζι είναι 590 εκατ. δολάρια (450 εκατ. ευρώ), με την προϋπόθεση αυτό να ληφθεί σταδιακά σε διάστημα 30 ετών. Ωστόσο η 84χρονη ΜακΚένζι ζήτησε να λάβει το εφάπαξ με αποτέλεσμα να λάβει τελικά το (μειωμένο κατά 220 εκατ. δολάρια) ποσό των 370 εκατ. δολαρίων.

H ΜακΚένζι είναι η μεγαλύτερη μοναδική νικήτρια του λόττο στις ΗΠΑ, καθώς συνήθως οι τελικοί νικητές είναι ομάδες παιχτών ή σωματεία.

Τον Μάρτιο του 2012 τρεις άνδρες από το Ιλινόις, το Κάνσας και το Μέριλαντ κέρδισαν το μεγαλύτερο τζακ ποτ σε αμερικανική λοταρία, το οποίο ανερχόταν σε 656 εκατομμύρια δολάρια. 

Πηγή: imerisia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ