Καναδάς: Νεκρά βρέθηκαν δύο παιδιά που παρασύρθηκαν από ορμητικό χείμαρρο – Εξακολουθεί να αγνοείται ένας έφηβος

Οι αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι εντόπισαν νεκρά δύο παιδιά που παρασύρθηκαν το Σάββατο από ορμητικό χείμαρρο στη Νέα Σκωτία, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες. Η τύχη εφήβου εξακολουθεί να αγνοείται.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω ότι συνεργείο έρευνας και διάσωσης εντόπισε το πτώμα ενός παιδιού», είπε η Σου Μπλακ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι τα «ανθρώπινα λείψανα» που είχαν βρεθεί τη Δευτέρα διαπιστώθηκε πως ανήκουν στο δεύτερο παιδί που αναζητούσαν οι αρχές.

Λόγω καταιγίδας που ξεκίνησε την Παρασκευή, ορισμένες περιοχές δέχθηκαν τόση βροχή όση πέφτει συνήθως σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με μετεωρολόγους. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν πλημμύρισαν δρόμους και κτίρια, κατέστρεψαν γέφυρες και μια σιδηροδρομική γραμμή στο Χάλιφαξ, το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα παιδιά παρασύρθηκε από χείμαρρο, καθώς οικογένεια προσπαθούσε να εγκαταλείψει το σπίτι της. «Παρασύρθηκε εκτός δρόμου, σε χωράφι που πλημμύρισε γρήγορα», είπε ο Ρομπ Φρίτσελ, αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας.

Τρεις επιβαίνοντες στο ίδιο αυτοκίνητο κατάφεραν να βγουν και επέζησαν.

Υπό παρόμοιες συνθήκες, χάθηκαν τα ίχνη 52χρονου και εφήβου, που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο. Ο 52χρονος εντοπίστηκε νεκρός τη Δευτέρα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του εφήβου είναι άκαρπες μέχρι στιγμής.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται στα περίχωρα του Γουέστ Χαντς, πόλης που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χάλιφαξ, της πρωτεύουσας αυτής της ανατολικής επαρχίας του Καναδά.

Έχοντας ήδη υποστεί σκληρό πλήγμα από τον τυφώνα Φιόνα πέρυσι και από τις καταστροφικές πυρκαγιές στα τέλη Μαΐου, η Νέα Σκωτία βρέθηκε αντιμέτωπη το Σάββατο με πρωτοφανείς πλημμύρες που προκλήθηκαν από βροχές «βιβλικών διαστάσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Χάλιφαξ Μάικ Σάβατζ.

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά συμβάντα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης Τιμ Χιούστον, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη» τραγωδία.

Στην ευρύτερη περιοχή του Χάλιφαξ, η στάθμη των υδάτων άρχισε σήμερα να υποχωρεί, αλλά οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση. Σε εικόνες που μετέδωσε η καναδική τηλεόραση διακρίνονται δρόμοι ακόμη πλημμυρισμένοι και σε ορισμένα σημεία απροσπέλαστοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ