Ιταλία- Μία 27χρονη Ισπανίδα μεταξύ των 268 νεκρών από τον σεισμό

Περίπου αμέσως με την ανακοίνωση του καταστροφικού σεισμού στην κεντρική Ιταλία, σχεδόν όλα τα κράτη έσπευσαν μέσω των πρεσβειών τους στη Ρώμη να επιβεβαιώσουν εάν υπήρχαν πολίτες τους μεταξύ των κοντά 268 θυμάτων του Εγκέλαδου.

Για την Ισπανία και το μικρό χωριό της Βιθνάρ στη Γρανάδα, τα νέα δεν ήσαν ανακουφιστικά. Και τούτο γιατί χθες ανακοινώθηκε πως μία 27χρονη Ανδαλουσιανή, η Άνα Ουέρτε, καταμετράται μεταξύ των νεκρών στο ισοπεδωμένο χωριό Ιλίκα, όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος.

Την επαύριο κάθε μεγάλης καταστροφής έρχονται πάντοτε στο φως πολλές προσωπικές ιστορίες, που με την ιδιαίτερη έκβασή τους, έρχονται να αναδείξουν την τραγικότητα αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος. Έτσι και για την Άνα Ουέρτε, που μόλις είχε παντρεφθεί έναν Ιταλό, που καταγόταν από την Ιλίκα και περνούσε εκεί τις διακοπές της, η συγκυρία στάθηκε αμείλικτη.

Ιδιαίτερα, εάν σκεφθεί κανείς ότι σχεδόν μία ημέρα μετά η είδηση του θανάτου της δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως, καθώς το ιταλικό κράτος δεν είχε καταρτίσει ακόμη έναν κατάλογο με τα καταμετρημένα θύματα. Το τραγικό της τέλος διεμήνυσε πρώτα στην οικογένειά της ο ίδιος της ο σύζυγος, ο οποίος έχει τραυματισθεί επίσης, άγνωστο όμως πόσο σοβαρά, και στη συνέχεια ο Ερυθρός Σταυρός, έως ότου το επιβεβαιώσει και το Ισπανικό ΥΠΕΞ, το οποίο ξεκίνησε τις σχετικές επαφές με το ιταλικό κράτος μετά την ενημέρωσή του από την οικογένεια του θύματος.

Η Ουέρτε βρισκόταν στην Ιλίκα για διακοπές κι από το βράδυ της Τετάρτης εξελίχθηκαν στο χωριό της στη Γρανάδα σκηνές αγωνίας, καθώς τις πρώτες ώρες δεν υπήρχε κανένα νέο για την τύχη του νεαρού ζευγαριού, που μόλις είχε κλείσει την πιτσαρία που διατηρούσε στη Γρανάδα, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεκούρασης.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, αμέσως μετά τον θανατηφόρο σεισμό, κάτοικοι του ισοπεδωμένου χωριού ενημέρωναν τους διασώστες ότι μεταξύ των αγνοουμένων ήταν και μία νεαρή Ισπανίδα παντρεμένη με έναν ντόπιο. Την είδηση επιβεβαίωνε και στα μέσα ενημέρωσης κι η Ιταλίδα δημοσιογράφος Σαμπρίνα Φανταούτσι, που επίσης βρισκόταν στην Ιλίκα για διακοπές και μάλιστα ήταν εξαδέλφη με τον σύζυγο της νεκρής.

Οι ίδιες πηγές εξιστορούσαν πως από το σημείο εκείνο ανασύρθηκαν πέντε σοροί, μεταξύ των οποίων της Ουέρτα και μίας ηλικιωμένης γυναίκας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Τους 268 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Ιταλία

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι κραυγές των εγκλωβισμένων μετά το σεισμό στην Ιταλία – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει το γράφημα που αποτυπώνει την τραγωδία στην Ιταλία – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ