Ιταλία: “Μάχη” για την κηδεμονία του 6χρονου που επιβίωσε στο δυστύχημα με το τελεφερίκ

Μία μάχη ανάμεσα στις οικογένειες του Έιταν είναι σε εξέλιξη για το ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία του 6χρονου, του μόνου επιζώντα στο δυστύχημα με τελεφερίκ.

Δικαστές στην Ιταλία εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ισραηλινού παππού του Έιταν Μπιράν, που έχασε στο δυστύχημα τους γονείς του και τον μικρότερο αδελφό του. Ο άνδρας κατηγορείται για απαγωγή.

Στην τραγωδία που συνέβη τον Μάιο στη βόρεια Ιταλία σκοτώθηκαν άλλοι 11 άνθρωποι.

Ιταλάι Έιταν

Η μάχη για την κηδεμονία του Έιταν

Ο παππούς του Έιταν από την πλευρά της μητέρας του, Σμούελ Πέλεγκ, επισκέφθηκε τον εξάχρονο στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο αλλά τον πήρε και τον έφερε μαζί του πίσω στο Ισραήλ χωρίς τη συγκατάθεση της θείας του από την πλευρά του πατέρα του με την οποία ζούσε. Έτσι ξεκίνησε η διαμάχη μεταξύ των δύο οικογενειών για την κηδεμονία του.

Ο Έιταν Μπιράν, μετά την τραγική απώλεια, πήγε να ζήσει με τη θεία του, Άγια Μπιράν.

Το ένταλμα σύλληψης θέτει στο στόχαστρο τον Πέλεγκ καθώς και τον Γκαμπριέλ Αμπουτμπούλ Αϊόν, ο οποίος φέρεται να τον βοήθησε με το σχέδιό του, αναφέρεται στην ανακοίνωση των εισαγγελέων. Δικαστές στην πόλη Παβία ζήτησαν την έκδοση των δύο ανδρών στην Ιταλία εφόσον συλληφθούν, ανέφερε η δήλωση.

Ιταλία τελεφερίκ

Η αποφασιστικότητα της οικογένειας από την πλευρά της μητέρας να φέρει το αγόρι πίσω στο Ισραήλ έτσι ώστε να ζήσει μαζί τους ήταν “η πηγή του εγκληματικού σχεδίου που εκτελέστηκε με σαφή προμελέτη και σχολαστική οργάνωση από τους υπόπτους”, αναφέρεται.

Η πρώην σύζυγος του Πέλεγκ, Έσθερ Άθεν Κοέν, έχει τεθεί επίσης υπό έρευνα.

Ο Πέλεγκ και ο Άιον φέρεται να μετέφεραν το αγόρι οδικώς στην Ελβετία και στη συνέχεια ταξίδεψαν αεροπορικώς για το Τελ Αβίβ καταβάλλοντας 42.000 ευρώ για την ναύλωση ιδιωτικού αεροσκάφους.

Τον περασμένο μήνα, ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε πως το αγόρι πρέπει να επιστραφεί στους συγγενείς του στην Ιταλία, όπου έχουν δοθεί στη θεία δικαιώματα κηδεμονίας. Το αγόρι παραμένει στο Ισραήλ.

Δικηγόροι της θείας με τους οποίους επικοινώνησε το Reuters αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο δικηγόρος του Πέλεγκ στην Ιταλία δήλωσε στο Reuters πως κατέθεσε ήδη αίτηση αναίρεσης του εντάλματος σύλληψης.

Η οικογένεια του Πέλεγκ δήλωσε πως δεν έχει λάβει οιοδήποτε ένταλμα σύλληψης, αρνούμενη περαιτέρω σχόλια. Δικηγόρος του Άιον δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ