Ιταλία: Διαψεύδει ο Μπερλουσκόνι συνάντησή του με τον πρέσβη της Ρωσίας

Συνεχίζεται στην Ιταλία η σεναριολογία που θέλει τη ρωσική πρεσβεία στη Ρώμη να εμπλέκεται σε συνωμοσία για την πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι και σήμερα “τα σκάγια πήραν” τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Με μήνυμά του μέσω Twitter, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρόεδρος του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, αποσαφήνισε ότι «δεν συνάντησε ποτέ τον Ρώσο πρέσβη στην Ρώμη και ούτε είχε επαφές μαζί του». Πρόκειται, ουσιαστικά, για άμεση απάντηση σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, στο οποίο γίνεται αναφορά σε υποτιθέμενη συνάντηση του Μπερλουσκόνι με τον Ρώσο πρέσβη στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, ο «Καβαλιέρε» φέρεται να υπογράμμισε ότι ο Ρώσος διπλωμάτης, όταν συναντήθηκαν «του εξήγησε ότι η εισβολή ήταν αναγκαία διότι υπήρχε ο κίνδυνος επίθεσης της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας».
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, όμως, διέψευσε το δημοσίευμα και το κόμμα της Φόρτσα Ιτάλια πρόσθεσε ότι «πρόκειται για σαφή δήλωση του προέδρου Μπερλουσκόνι, με την οποία κλείνει οριστικά το όλο θέμα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θέμα έθεσε για πρώτη φορά η εφημερίδα “La Stampa” η οποία έγραψε ότι ο πρόεδρος της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι είχε συνάντηση με ανώτατο στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας στη Ρώμη, κι εκεί  συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αποσύρει η Λέγκα τους υπουργούς της από την κυβέρνηση Ντράγκι για να την ρίξει.  Ο Σαλβίνι το διέψευσε.

Είναι γεγονός πάντως ότι με πρωτοβουλία των Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι, έγινε μεγάλη συνάντηση πολιτικών στελεχών στη Villa Grande, του Μπερλουσκόνι, όπου αποφασίστηκε τα δύο κόμματα, το κεντροδεξιό Φόρτσα Ιτάλια και η Αριστερή Λέγκα να επιμείνουν στις δημόσιες διαφωνίες τους με την κυβερνητική πολιτική του Ντράγκι, ζητώντας του να την αλλάξει, γεγονός που ανάγκασε τον Ντράγι να παραιτηθεί.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ