Ιταλία: Διαμαρτυρία μαθητών λυκείου με φούστες, σορτς και… ακάλυπτη κοιλιά

Σε μια ιδιότυπη διαμαρτυρία προέβησαν μαθητές του λυκείου Ρίγκι, στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, με στόχο να καταγγείλουν την προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά μιας καθηγήτριάς τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του λυκείου Ρίγκι πήγαν σχολείο φορώντας κοντές φούστες, σορτς και άφησαν την κοιλιά τους ακάλυπτη θέλοντας να καταστήσουν σαφές ότι «καθένας είναι ελεύθερος να ντύνεται όπως προτιμά και ουδείς έχει το δικαίωμα να τον προσβάλλει».

Η όλη διαμαρτυρία οφείλεται σε σκηνή που εκτυλίχθηκε τις περασμένες ημέρες όταν μια μαθήτρια πήγε σχολείο με κοντή φούστα και ακάλυπτη κοιλιά και την ώρα του διαλείμματος, μέσα στην τάξη, θέλησε να τραβήξει σύντομο βίντεο με το κινητό της, με σκοπό να το αναρτήσει στο ΤikΤok. Την ώρα, εκείνη, όμως, την είδε μια καθηγήτρια που μπήκε στην τάξη και της είπε: «Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι, σε δρόμο όπου εκδίδονται ιερόδουλες;».

Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες της κοπέλας κινητοποιήθηκαν αμέσως, απαιτώντας τη συγγνώμη της συγκεκριμένης καθηγήτριας.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας της Ρώμης διέταξε πειθαρχική έρευνα. «Η φράση ήταν σίγουρα λανθασμένη, αλλά δεν θα θέλαμε να περάσει το μήνυμα ότι στο σχολείο μας, καθημερινά, προσβάλλουμε τους νέους», δήλωσαν αρκετοί διδάσκοντες. «Ήταν μια ατυχής έκφραση» υποστήριξε η λυκειάρχης, Τσίντσια Τζακομπίνο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ρίγκι, όμως, απάντησαν ότι εκτός από προσβλητική, η φράση της καθηγήτριας ήταν και σεξιστική. «Διότι -όπως τόνισαν χαρακτηριστικά- αν ένα αγόρι πάει στο σχολείο με μαγιό, το μόνο που θα του πουν είναι ότι “δεν βρίσκεται στη θάλασσα”, χωρίς καμία άλλη αναφορά στην προσωπική του ζωή και στο τι κάνει με το σώμα του».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.