Διαμαρτυρία Γιάννη Κεφαλογιάννη στη Βουλή – Κατέθεσε στα πρακτικά την ομιλία του και αποχώρησε

Με ένα δικαιολογημένο, όπως το χαρακτήρισε, παράπονο ξεκίνησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, όπου διεξαγόταν η συζήτηση για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον τρόπο που το προεδρείο διαχειρίζεται τον χρόνο, καθώς έπειτα από 10 ώρες συνεδρίασης είχαν μιλήσει μόλις 15 βουλευτές, όπως τόνισε και ακολούθως, κατέθεσε την ομιλία του στα πρακτικά χωρίς να την εκφωνήσει και αποχώρησε.

Αρχικά, ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: “Ήδη έχει πάει εφτά η ώρα, έχουμε περίπου δέκα ώρες συνεδρίασης και έχουν μιλήσει μόλις 15 βουλευτές αν εξαιρέσουμε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους αρχηγούς των κομμάτων που είναι εύλογο να μιλήσουν. Πολλές φορές έχει τεθεί αυτό στη Διάσκεψη των Προέδρων. Βλέπουμε, πριν από μία ώρα, να μιλάει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από την Ελληνική Λύση, αμέσως μετά να μην μεσολαβεί βουλευτής, να δίνετε τον λόγο στον κ. Παφίλη από το ΚΚΕ, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι έπειτα από μία ώρα θα μιλήσει ο κ. Κουτσούμπας”.

“Τον παρακάλεσα και δεν δέχτηκε, τι να κάνω, είναι κοινοβουλευτικός, έχει δικαίωμα. Έχετε δίκιο σ’ αυτό που λέτε, δεν λέω ότι έχετε άδικο” είπε ο προεδρεύων της διαδικασίας, Απόστολος Αβδελάς.

“Ξέρετε πολύ καλά ότι θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΚΕ και βάσει του κανονισμού έχει τον μισό χρόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Έχω κάνει τρία χρόνια κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κύριε πρόεδρε. Πάντα σεβόμουν… Ξέρετε πολύ καλά ότι είχε προηγηθεί μεν αλλά είχε προγραμματιστεί η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να μιλάει επί 20 λεπτά ο κ. Παφίλης  και να μην σέβεται τους ομιλητές!” επεσήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης, επικρίνοντας το προεδρείο ότι επέδειξε ανοχή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. “Νομίζω ότι πρέπει κάποια στιγμή σαν Διάσκεψη Προέδρων να πάρετε μια απόφαση. Εγώ κύριε πρόεδρε, πάντως, διαμαρτυρόμενος δεν θα συνεχίσω την ομιλία μου, θα την καταθέσω στα πρακτικά. Ελπίζω κάποια στιγμή η Διάσκεψη των Προέδρων να πάρει συγκεκριμένα μέτρα” είπε και αποχώρησε με τον προεδρεύοντα της διαδικασίας να επισημαίνει “έχετε απόλυτο δίκιο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ