Ισπανία: Συνελήφθη Πακιστανός για τη δολοφονία της ξαδέλφης του στην Ιταλία

Σε μια κοινή επιχείρηση της ισπανικής και της ιταλικής Αστυνομίας συνελήφθη στην Ισπανία ένας Πακιστανός που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της ξαδέλφης του στην Ιταλία σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο την περασμένη άνοιξη.

Συγκεκριμένα, ο εξάδελφος της Σαμάν Αμπάς, μιας 18χρονης που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2021, συνελήφθη κοντά στη Βαρκελώνη, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της πρώτης στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόκειται για τον Νομανουλχάκ Νομανουλχάκ, 34 ετών. Ο άνδρας αυτός πιστεύεται ότι συμμετείχε στην απαγωγή και τη δολοφονία της Σαμάν Αμπάς και την εξαφάνιση του πτώματός της. Ένας άλλος εξάδελφος και ένας θείος της νεαρής γυναίκας συνελήφθησαν πέρυσι στη Γαλλία και εκδόθηκαν στην Ιταλία. Οι γονείς της πρόλαβαν και έφυγαν για το Πακιστάν.

Η Σαμάν ζούσε στη Νοβελάρα, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στην Μπολόνια. Το 2020 αρνήθηκε να πάει στο Πακιστάν για να παντρευτεί έναν εξάδελφό της, όπως της ζητούσε η οικογένειά της. Καθώς ήταν ανήλικη, απευθύνθηκε στην Πρόνοια που την εγκατέστησε σε έναν ξενώνα, τον Νοέμβριο του 2020. Μολονότι κατήγγειλε τους γονείς της στην Αστυνομία, επέστρεψε στο σπίτι για να τους δει στις 11 Απριλίου.

Όταν οι ιταλικές Αρχές την αναζήτησαν, στις 5 Μαΐου, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της οικογένειας αλλά το βρήκαν άδειο, αφού οι γονείς είχαν επιστρέψει στο Πακιστάν. Σε πλάνα από βιντεοκάμερες ασφαλείας που είχαν τραβηχτεί στο τέλος Απριλίου, οι αστυνομικοί είδαν πέντε ανθρώπους να βγαίνουν από το σπίτι, αργά το βράδυ, κρατώντας φτυάρια και πριόνια και να επιστρέφουν δυόμισι ώρες αργότερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ