Παγώνη: Από το Άργος στην Ιταλία – “Από μικρή ήμουν κοκέτα”

Στα παιδικά της χρόνια και στις σπουδές της στην Ιταλία αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη στην συνέντευξή της στο “Ενώπιος Ενωπίω”.

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο γεγονός, ήμουν επτά χρονών, όταν ο πατέρας μου έπαθε ένα σοβαρό τροχαίο, και νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ στη ΜΕΘ. Ήθελα να τον δω στη μονάδα, δεν ήξερα τι εστί μονάδα, και έκλαιγα και χτυπιόμουν, οπότε ο διευθυντής της μονάδας μου είπε θα σε πάω αλλά πρέπει να έχεις θάρρος και να μην κλάψεις. Μπαίνω στη μονάδα μου φόρεσαν τη μάσκα και εκεί δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο πατέρας μου, ήταν πολλοί διασωληνωμένοι με μηχανήματα. Ένα παιδί επτά χρονών, τι να καταλάβει που μπήκε. Πλησίασα με πήγε κοντά, και ρώτησα “θα γίνει καλά;”. Και μου απάντησε ο διευθυντής ότι εμείς είμαστε εδώ για όλους αυτούς τους ασθενείς που βλέπεις για να τους κάνουμε καλά. Και απαντώ εκείνη τη στιγμή και εγώ θα γίνω γιατρός, για να κάνω καλά τους ασθενείς. Δεν μίλησα ποτέ για αυτό το γεγονός, παρά μόνο όταν πήγαμε στο σπίτι, έκλαψα μόνη μου στο δωμάτιο. Μετά έλεγα σε όλους εγώ θα γίνω γιατρός. Έτσι ξεκίνησε αυτή η ιστορία” είπε η Ματίνα Παγώνη.

“Ήμουν πρώτη μαθήτρια, μπήκα στη Θεσσαλονίκη στην κτηνιατρική αλλά δεν μου άρεσε, είχα μάθει τα Ιταλικά, και έκανα την αίτηση και έφυγα κατευθείαν για την Ιταλία. Εκεί έκανα τις σπουδές μου.  Ήμουν μοναχοπαίδι, ήταν δύσκολο να φύγει ένα παιδί με μια βαλίτσα από το Άργος, παρόλα αυτά εγώ είχα τσαγανό από τότε, ήμουν πάντα κοκέτα, είχα κάνει μια συμφωνία με τους γονείς μου, είχα πει θα είμαι άριστη μαθήτρια, όμως εγώ θα φοράω και θα ντύνομαι όπως μου αρέσει. Και έτσι ξεκίνησε η ιστορία του ντυσίματος και βέβαια σε ηλικία 17 ετών, βαφόμουν, φόραγα μίνι, ρολόγια μεγάλα, γυαλιά ηλίου πολλά… έχω αδυναμία, έχω δυνατή συλλογή” πρόσθεσε.

Η απάντηση της Ματίνας Παγώνη για τη σάτιρα

“Στη ζωή μου έχω πάρει κάποιες αποφάσεις, πιστεύω ότι η σάτιρα πρέπει να είναι στη ζωή μας, μέσα στην καθημερινότητα μας, και όποιος δεν μπορεί να την αντέξει, δεν θα πρέπει να είναι ούτε στις τηλεοράσεις, ούτε να κάνει συγκεκριμένα επαγγέλματα. Μου αρέσει η σάτιρα, όταν πρωτοείδα τον Ζαχαράτο εκείνη την ώρα έκανα το εμβόλιο, το είδα στο κινητό μου. Μου αρέσει το χιούμορ, ο Ζαχαράτος είναι ένας επαγγελματίας στο είδος του, τον θαυμάζω έχω δει πάρα πολλές παραστάσεις του, τον είδα δύο φορές και είχα πάει και στο σπίτι του να μιλήσουμε για να μάθει καλύτερα τη φωνή μου γιατί του είπα ότι δεν την έκανε καλά. Κάναμε μια πρόβα στο σπίτι του. Μου αρέσει σαν άνθρωπος και γίναμε φίλοι. Πήγα και στον Σεφερλή, μια φοβερή παράσταση, είναι φοβερός, και τον αγαπάει πολύ ο κόσμος” είπε η Ματίνα Παγώνη.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ