Ισραήλ:Θέτει έναν όρο για εκεχειρία

Ισραήλ: Θέτει έναν όρο για εκεχειρία

 

Ο μόνος όρος που θέτουμε για μια εκεχειρία είναι να παύσουν πυρ όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Γάζα, δήλωσε χθες ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν, μετά τις δηλώσεις που έκανε στο Τελ Αβίβ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς κατά το πέρας της επίσκεψής του στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

“Ο μόνος μας όρος για μια εκεχειρία, είναι όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Γάζα να παύσουν πυρ ολοκληρωτικά”, σημείωσε ο Λίμπερμαν.

“Ελπίζουμε να προχωρήσουμε σε μια κατάπαυση του πυρός. Το ευχόμαστε να γίνει το ταχύτερο δυνατό”, είχε δηλώσει λίγο πριν ο Φαμπιούς.

“Όταν θα έχουν σταματήσει τα πυρά, θα είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε τις προτάσεις (για εκεχειρία) του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών και των φίλων του”, πρόσθεσε ο Λίμπερμαν στις δηλώσεις του, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον ισραηλινό δημόσιο ραδιοσταθμό.

“Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας όπως και στο Ισραήλ είναι πολύ δύσκολη και υπάρχουν πολλοί νεκροί. Η Γαλλία θέλει να παίξει έναν ρόλο που θα διευκολύνει την επίτευξη εκεχειρίας”, είχε δηλώσει επίσης ο Φαμπιούς.

Παράλληλα η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε σήμερα νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο ενημέρωσε για τις κινήσεις του Φαμπιούς με στόχο την εξασφάλιση άμεσα μιας εκεχειρίας ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος Ολάντ διαβεβαίωσε επίσης τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την υποστήριξη της Γαλλίας στις αιγυπτιακές προσπάθειες”, προσθέτει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ