Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τη Γάζα

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τη Γάζα

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας ανέφερε το ισλαμικό κίνημα της Χαμάς που ελέγχει την περιοχή. Η επίθεση είναι η πρώτη μετά την εκεχειρία που τερμάτισε τις οκταήμερες εχθροπραξίες του περασμένου Νοεμβρίου.

«Αεροσκάφη έπληξαν μια ανοικτή περιοχή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δεν υπάρχουν τραυματίες», αναφέρεται στη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης της Χαμάς στην πόλη της Γάζας.

Ισραηλινά άρματα μάχης, στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχτηκαν στρατιώτες πεζικού, από το συριακό έδαφος, ανέφερε ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος. «Τα πυρά έπεσαν κατά αντρών του IDF (Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις) που περιπολούσαν στα σύνορα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες. Σε απάντηση, οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά», είπε η εκπρόσωπος του στρατού.

Δεν είναι σαφές εάν τα πυρά εξαπολύθηκαν από τις δυνάμεις του Άσαντ ή τους αντάρτες. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε την ανησυχία του, την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την διάχυση της έντασης στα Υψίπεδα του Γκολάν, εξ αιτίας του συνεχιζόμενου εμφύλιου πολέμου μεταξύ των πιστών δυνάμεων στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ- Ασαντ και των ανταρτών που προσπαθούν να τον ανατρέψουν.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μοσέ Γιαλόν, περιοδεύοντας στα υψίπεδα του Γκολάν νωρίτερα την Τρίτη, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα παρέμβει στη Συρία εκτός αν τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια της χώρας του.

Το Ισραήλ ανησυχεί ότι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και η Αλ Κάιντα θα μπορούσαν να πάρουν στην κατοχή τους το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας. « Έχουμε ενεργήσει ενάντια σε αυτό και θα ενεργήσουμε και στο μέλλον, προκειμένου να αποφευχθεί τέτοιου είδους όπλα να πέσουν στα χέρια ανεύθυνων στοιχείων », δήλωσε ο Γιαλόν. Το Ισραήλ κατέλαβε τα υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία στον πόλεμο του 1967.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ