Ισραήλ-“Χρηματικά κίνητρα” στους Ισραηλινούς Άραβες για να εγκαταλείψουν τη χώρα

Ισραήλ-“Χρηματικά κίνητρα” στους Ισραηλινούς Άραβες για να εγκαταλείψουν τη χώρα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ο εθνικιστής Αβίγκντορ Λίμπερμαν, πρότεινε να δοθούν «χρηματικά κίνητρα» στους Ισραηλινούς Άραβες ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα και να γίνουν πολίτες του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με ένα έγγραφο του κόμματός του που δόθηκε, την Παρασκευή, στη δημοσιότητα.

Οι Ισραηλινοί Άραβες «που αποφασίζουν ότι η ταυτότητά τους είναι παλαιστινιακή μπορούν να αποκηρύξουν την ισραηλινή υπηκοότητά τους και να γίνουν πολίτες του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους», εξηγεί ο Λίμπερμαν στο έγγραφο αυτό του κόμματος Ισραήλ Μπεϊτένου (Ισραήλ, το σπίτι μας).

«Το κράτος του Ισραήλ θα πρέπει ακόμη και να τους ενθαρρύνει να το κάνουν, με ένα σύστημα χρηματικών κινήτρων», προσθέτει.

Στο κείμενο αυτό το εθνικιστικό κόμμα επισημαίνει ότι μια συμφωνία ειρήνευσης με τους Παλαιστίνιους δεν μπορεί να είναι βιώσιμη παρά μόνο αν οι διαπραγματεύσεις βασίζονται «στην ανταλλαγή αραβοϊσραηλινού πληθυσμού με εδάφη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λίμπερμαν είναι εδώ και καιρός υπέρμαχος αυτής της πρότασης προκειμένου να διασφαλιστεί «ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος διαχωρισμός» μεταξύ Αράβων και Εβραίων στο Ισραήλ.

Παράλληλα τάσσεται υπέρ της ανάκλησης της υπηκοότητας των Ισραηλινών Αράβων που δεν είναι αρκετά «πιστοί» στο εβραϊκό κράτος. Τον προηγούμενο μήνα ο Λίμπερμαν ζήτησε από τους Ισραηλινούς Άραβες βουλευτές να εγκαταλείψουν το ισραηλινό πολιτικό σύστημα.

Το 1,7 εκατομμύριο Ισραηλινοί Άραβες είναι απόγονοι των Παλαιστινίων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, που αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ, καταγγέλλουν ότι θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.