Ισραήλ: Βουλευτές κατέρρευσαν όταν είδαν βίντεο με τις θηριωδίες της Χαμάς

Εικόνες από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σε ισραηλινό έδαφος είδαν την Τετάρτη οι βουλευτές της Βουλής του Ισραήλ, της Κνεσέτ.

Στο βίντεο που ήταν διάρκειας 43 λεπτών φαίνεται υλικό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί και δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Οι περισσότερες εικόνες προέρχονται από τις κάμερες που φορούσαν οι μαχητές της Χαμάς. Άλλα τμήματα προήλθαν από βίντεο που τράβηξαν οι κομάντος της Χαμάς, τα θύματα και οι διασώστες, κάμερες ασφαλείας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Χαμάς.

Το βίντεο προβλήθηκε σε μία κλειστή συνεδρίαση της Κνεσέτ. Σύμφωνα ανώνυμη πηγή στην ιστοσελίδα Times of Israel, ο πρόεδρος της ισραηλινής βουλής, Αμίρ Οχάνα είπε στους βουλευτές ότι ήθελε «να ξέρετε με ποιους και τι αντιμετωπίζουμε» και ώστε «να γνωρίζουμε όλοι πόσο αυτός ο δρόμος μας σε αυτόν τον πόλεμο εναντίον αυτού του κακού είναι δικαιολογημένος».

Πάνω από 50 βουλευτές παρακολούθησαν το βίντεο με αρκετούς να ξεσπούν σε κλάματα. Κάποιοι δεν άντεξαν και βγήκαν από την αίθουσα και συνέχισαν να κλαίνε και να είναι στα πρόθυρα λιποθυμίας. Στο σημείο κλήθηκε και ψυχολόγος για να βοηθήσει τους βουλευτές, που δεν αισθάνονταν καλά. Άλλοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν όσους έκλαιγαν.

«Μετά από πέντε λεπτά έτρεξα στον διάδρομο. Έτρεμα και έκλαιγα», έγραψε στην πλατφόρμα Χ η βουλευτής Ντιστέλ Ατμπαριάν, η οποία ανέφερε ότι χρειάστηκε να πάρει ηρεμιστικό από τον γιατρό της βουλής.

«Μην μισείτε ο ένας τον άλλον. Να μισείτε τον εχθρό. Να μισείτε τα τέρατα», ανέφερε η βουλευτής, που ζήτησε από τους συμπατριώτες της να σταματήσουν την εσωτερική αντιπαράθεση για την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Γάζα.

Ο βουλευτής, Βλαντιμίρ Μπελιάκ έγραψε στο Χ ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει για το περιεχόμενο του βίντεο αλλά μπορεί να πει μόνο μία φράση: «Δεν ξεχνάμε ποτέ. Δεν συγχωρούμε ποτέ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ