Αποστολή στο Ισραήλ: Οι μέθοδοι της Χαμάς και οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες – ΒINTEO

Την κυνική oμολογία σε βίντεο ενός τρομοκράτη της Χαμάς, που έλεγε ότι είχαν εντολές για να σκοτώνουν τους πάντες ακόμη και παιδιά, έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός του Ισραήλ. Παράλληλα ανακοινώνονται οι πρώτοι νεκροί στρατιώτες από την εισβολή στην Γάζα.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανϊτης

Αποδεικτικά στοιχεία ότι η Χαμάς κλέβει καύσιμα από τα νοσοκομεία εις βάρος των πολιτών της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα ο Ισραηλινός Στρατός – IDF.

Αυτή η συνομιλία μεταξύ ενός διοικητή του τάγματος Δυτικής Τζαμπαλίγια της Χαμάς και ενός κατοίκου της Γάζας, με τη συμμετοχή του διευθυντή του ινδονησιακού νοσοκομείου, υπεκλάπη από την Ισραηλινή Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών – ISA. Παρά την ευαίσθητη φύση αυτών των πληροφοριών, αυτή η αναχαίτιση αποχαρακτηρίζεται για να αποκαλυφθεί η κυνική εκμετάλλευση των ανθρωπιστικών πόρων από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Το βίντεο επιβεβαιώνει ότι η Χαμάς ελέγχει τη διανομή ενέργειας στη Γάζα, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες των τρομοκρατών έναντι των αναγκών του άμαχου πληθυσμού της.

Σε αυτό το τηλεφώνημα, ένας διοικητής της Χαμάς υπαινίσσεται επανειλημμένα ότι η Χαμάς έπαιρνε καύσιμα από τα αποθέματα του νοσοκομείου, «εργαζόμενος ως κυβέρνηση για χάρη της χώρας».

Όπως επισημαίνει ο IDF, η Χαμάς συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις ανθρωπιστικές υποδομές στη Λωρίδα της Γάζας για να υποστηρίξει τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες σε βάρος των κατοίκων της Γάζας.

Η μεταφρασμένη ηχογράφηση της συνομιλίας:

Αεροφωτογραφία του νοσοκομείου:

«Σκοτώναμε παιδιά»

Ανάκριση από τον ISA ενός τρομοκράτη «Nukhba» της Χαμάς που συμμετείχε στη σφαγή αμάχων στην Kfar Aza στις 7 Οκτωβρίου, δόθηκε αργά το βράδυ στη δημοσιότητα.

Κατά την ανάκριση του ISA του τρομοκράτη Ομάρ Αμπού Ρούσα, μέλους της Χαμάς, ακούγεται να περιγράφει με κυνικότητα:

  • «Μπήκαμε στο σπίτι δίπλα μας, μπήκαμε από το παράθυρο. Ελέγξαμε το σπίτι και ακούσαμε τις φωνές μικρών παιδιών μέσα στο προστατευμένο καταφύγιο. Πυροβολήσαμε στο καταφύγιο. Μέχρι που δεν ακούγαμε πια φωνές».
  • «Η αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε. Δεν μας είπαν να απαγάγουμε, μόνο να σκοτώσουμε. Να σκοτώσουμε όποιον βλέπαμε και μετά να επιστρέψουμε. Η αποστολή μας ήταν στην περιοχή Kfar Aza».
  • «Περάσαμε από το πρώτο σπίτι. Το ελέγξαμε και ήταν άδειο. Ο Hamza έβαλε φωτιά στο δωμάτιο από έξω. Στη συνέχεια κάποιος βγήκε από την πίσω αυλή με έναν σωλήνα – ο Abu Ahmad και ο Hamza τον είδαν, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν».
  • «Πήγαμε στο δεύτερο σπίτι. Πυροβολήσαμε στα παράθυρα και σπάσαμε το τζάμι. Ελέγξαμε το σπίτι και διαπιστώσαμε ότι ήταν άδειο. Άναψα το δεύτερο δωμάτιο στη φωτιά».
  • «Πήγαμε στο τρίτο σπίτι. Ήταν μια γυναίκα μέσα. Ο Χάμζα τη σκότωσε, την πυροβόλησε».

Βίντεο με τα κύρια σημεία από την ανάκριση για την εμπλοκή του τρομοκράτη στη βάρβαρη σφαγή στην Kfar Aza:

Μπαίνουν στην Γάζα

Η κατάληψη της πόλης της Γάζας είναι πλέον θέμα χρόνου, με την 162 Μεραρχία Τεθωρακισμένων να βρίσκεται ήδη στον προθάλαμο.

Ο Διοικητής – Ταξίαρχος Ιτζίκ Κοέν, δήλωσε ότι «οι δυνάμεις της μεραρχίας βρίσκονται βαθιά στη Λωρίδα της Γάζας, στις πύλες της πόλης της Γάζας». Πρόσθεσε ότι «τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουμε εξαρθρώσει πολλές δυνατότητες της Χαμάς και επιτεθήκαμε σε στρατηγικές εγκαταστάσεις».

Όμως η χερσαία επιχείρηση δεν είναι αναίμακτη, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει 16 νεκρούς στρατιώτες μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ