Ισραήλ: «Τρέχαμε να ξεφύγουμε από τις ρουκέτες» – Συγκλονίζει επιζώντας από το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ

Για τις δραματικές στιγμές που έζησε στο αιματοβαμμένο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ, έπειτα από την επίθεση της Χαμάς μίλησε ο επιζών της μουσικής γιορτής που μετατράπηκε σε μακελειό Ρόι Πέλεγκ.

Συγκεκριμένα, o επιζών του φεστιβάλ περιέγραψε τη φρίκη των όσων έζησε μιλώντας στο Mega. «Γύρω στις 6 το πρωί αρχίσαμε να βλέπουμε και να ακούμε βόμβες και  ρουκέτες, έπειτα σταμάτησε η μουσική κι αρχίσαμε να εκκενώνουμε το σημείο», είπε συγκεκριμένα και έπειτα πρόσθεσε: «Ήμασταν περισσότερα από 3.000 άτομα εκεί, τρέχαμε προς τα αυτοκίνητά μας, πήραμε τα πράγματά μας και ξεκινήσαμε να τρέχουμε για να ξεφύγουμε».

«Όσο οδηγούσαμε προς τα βόρεια άρχισαν να πυροβολούν. Αρχίσαμε να ψάχνουμε καταφύγιο για να γλιτώσουμε από τις ρουκέτες που έπεφταν. Όλα γίνονταν παράλληλα, κάθισαμε σε ένα σημείο για να κρυφτούμε από τις ρουκέτες. Μετά ακούγαμε τους πυροβολισμούς να έρχονται όλο και πιο κοντά μας».

«Έπειτα καταλάβαμε ότι είχαν καταλάβει όλα τα κιμπούτς στην γύρω περιοχή και βγήκαμε στον δρόμο

«Όμως αυτοί είχαν κλείσει τους δρόμους και πυροβολούσαν κι έτσι ξαναγυρίσαμε πίσω και πήγαμε στον ανοιχτό χώρο και κρυφτήκαμε σε πορτοκαλιές για 6 ώρες.

Ακούγαμε γύρω μας τους πυροβολισμούς, προσπάθησε να κάνει κάτι ο στρατός και μετά από 6 ώρες ο στρατός κατάφερε να μας βρει και να μας μεταφέρει σε ένα ασφαλές σημείο», είπε.

«Τώρα πολλοί από τους φίλους μου είτε αγνοούνται είτε είναι νεκροί. Μόνο τα άτομα τα οποία γνωρίζω είναι 20 αλλά είναι εκατοντάδες που δεν ξέρω τα ονόματά τους αλλά τους γνωρίζουν φίλοι μου. Ήμασταν μία οικογένεια που γνώριζε ο ένας τον άλλον», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ