Ισραήλ- Συνέλαβαν τον πρόεδρο του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου

Ισραήλ- Συνέλαβαν τον πρόεδρο του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τον πρόεδρο του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου και μέλος της Χαμάς, Αζίζ Ντουέικ στη Χεβρώνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο της επιχείρησής του για τον εντοπισμό τριών Ισραηλινών που απήχθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

“Ο στρατός επικεντρώνεται σε αυτούς που συμμετείχαν, που ενεπλάκησαν (στην απαγωγή) ή έχουν πληροφορίες για τον τόπο όπου βρίσκονται οι Γκιλάντ Σαέρ, Ναφτάλι Φρένκελ και Εγιάλ Γιφράχ” δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ.

Ο εκπρόσωπος έκανε επίσης λόγο για τη σύλληψη 40 Παλαιστινίων τη νύχτα, με τους οποίους αυξάνεται σε 150 ο αριθμός των συλλήψεων από το βράδυ της Πέμπτης που έγινε η απαγωγή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σύλληψη του Ντουέικ επιβεβαιώθηκε από πηγές της παλαιστινιακής υπηρεσίας ασφαλείας και από πέντε βουλευτές της Χαμάς που κατάγονται από την πόλη της Χεβρώνας.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα για την απαγωγή των τριών ισραηλινών εφήβων.

“Το κύμα των συλλήψεων συνεχίζεται σήμερα το πρωί”, δήλωσε ο Αμάνι Σαράχνα, εκπρόσωπος της Λέσχης παλαιστινίων φυλακισμένων.

Χθες ο ισραηλινός στρατός είχε ήδη συλλάβει δεκάδες Παλαιστίνιους, κυρίως μέλη της Χαμάς, μεταξύ τους τον βουλευτή Χασάν Γιούσεφ, έναν από τους ιδρυτές της Χαμάς, ενώ απέκλεισε τη Χεβρώνα, τη μεγαλύτερη πόλη στη Δυτική Όχθη.

Ο πρόεδρος του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου είχε τεθεί υπό διοικητική κράτηση, δηλαδή χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη, από το Ισραήλ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2012.

 

Διαβάστε επίσης

Νετανιάχου: Η Χαμάς απήγαγε τους 3 εφήβους

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για τις απαγωγές

Εκτελέστηκαν δύο Παλαιστίνιοι για κατασκοπεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ