Ισραήλ: Συγκλονίζει επιζήσασα της επίθεσης της Χαμάς στο φεστιβάλ – «Τρέχαμε για περίπου 4 ώρες για να σωθούμε»

Τον εφιάλτη που έζησε μετά την επίθεση της Χαμάς, στο μουσικό Φεστιβάλ Νόβα, αφηγήθηκε στον ΑΝΤ1, μια Αμερικανίδα με καταγωγή από το Ισραήλ και το Ιράν.

Όλα άρχισαν γύρω στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες με στόχο τον χώρο του φεστιβάλ. «Έπειτα από μερικά λεπτά συνειδητοποιήσαμε ότι οι ρουκέτες δεν θα σταματούσαν να πέφτουν. Η ασφάλεια του φεστιβάλ έκλεισε την μουσική και μας ζήτησε να φύγουμε προς τα αυτοκίνητά μας» περιγράφει η Νάταλι Σαναντάτζι.

Καθοδόν προς το όχημα της παρέας της η 21χρονη ρώτησε τους τοπικούς φίλους της αν ήταν ασφαλές να πάει στην τουαλέτα. Και πήγε. Λίγα λεπτά αργότερα οι ένοπλοι της Χαμάς γάζωσαν τις τουαλέτες σκοτώνοντας όσους βρίσκονταν εκεί.

Υπήρχε ένας μοναδικός δρόμος διαφυγής, που ταχύτατα γέμισε από αυτοκίνητα. Στον δρόμο αυτό είχαν στήσει ενέδρα οι ένοπλοι της Χαμάς που εκτελούσαν εν ψυχρώ, όσους προσπαθούσαν να διαφύγουν.

«Η ασφάλεια της εκδήλωσης μας είπε να οδηγήσουμε προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προσπαθήστε να το κάνετε εικόνα. Ήμασταν όλοι σε ένα χωράφι. Μετά ακούσαμε τους πρώτους πυροβολισμούς κι αμέσως μετά καταλάβαμε ότι το να είμαστε στα αυτοκίνητα μάς καθιστά εύκολους στόχους. Βγήκαμε και αρχίσαμε να τρέχουμε για να σωθούμε. Τρέχαμε για περίπου 4 ώρες. Το πιο τρομακτικό για μένα ήταν όταν έτρεχα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και ξαφνικά είδα δεκάδες άλλα παιδιά να τρέχουν προς εμένα και συνειδητοποίησα ότι έτρεχα προς τους τρομοκράτες» ανέφερε η Νάταλι.

Στις κρίσιμες αυτές ώρες που έτρεχαν για να σωθούν, έφτασαν κάποια στιγμή σε ένα βαθύ σκάμμα. Αρκετά παιδιά είχαν ήδη αναζητήσει εκεί καταφύγιο, καθώς δεν υπήρχαν μέρη να κρυφτείς στην ύπαιθρο, όπου γινόταν το μουσικό φεστιβάλ. Ένα μέλος της παρέας της Νάταλι είπε ότι δεν πρέπει να μείνουν εκεί γιατί δεν υπάρχει οδός διαφυγής, αν τους εντοπίσουν οι τρομοκράτες.

«Αργότερα ανακάλυψα ότι τα παιδιά που είχαν μείνει και είχαν κρυφτεί στο χαντάκι, τα είχαν πυροβολήσει και τα σκότωσαν. Αν είχα μείνει θα ήμουν εγώ στη θέση τους» αποκάλυψε η Νάταλι.

Κάποια στιγμή είδαν ένα αυτοκίνητο να έρχεται προς το μέρος τους. Πάγωσαν γιατί νόμισαν ότι τους εντόπισε η Χαμάς. «Ήταν κάποιος από την κοντινή πόλη Πατίς, προς την οποία μας είπαν να κατευθυνθούμε. Αυτός ο άνθρωπος άφησε την πόλη του και ήρθε προς την σφαγή. Διακινδύνευσε τη ζωή του για να έρθει να μας σώσει» πρόσθεσε η 21χρονη.

Η Νάταλι δεν έμαθε ποτέ το όνομά του. Την εντυπωσίασε όμως το γεγονός ότι αφού τους έσωσε οδηγώντας τους στην ασφάλεια της πόλης Πατίς, πήγε ξανά προς τον τόπο του μακελειού για να σώσει κι άλλους ανθρώπους, ρισκάροντας την ίδια του τη ζωή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ