Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αποτύχαμε να αποτρέψουμε την επίθεση της Χαμάς» δήλωσε ο αρχηγός της Υπηρεσίας Ασφαλείας

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ «Σιν Μπετ»,Ρόνεν Μπαρ, δήλωσε σήμερα ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για την αποτυχία της υπηρεσίας να αποτρέψει την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, αρκετές ώρες πριν την έναρξη της επίθεσης στο Ισραήλ, είχαν εντοπιστεί ασυνήθιστες κινήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο τα σημάδια αυτά απορρίφθηκαν.

«Παρά τις ενέργειες που πραγματοποιήσαμε, δυστυχώς το Σάββατο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης. Ως επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών, φέρω την ευθύνη γι’ αυτό. Αποτύχαμε να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα περιορισμού. Θα έρθει η ώρα των ερευνών, αλλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πόλεμο» δήλωσε ο Ρόνεν Μπαρ

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν γύρο μαχών. Έένας πόλεμος τελειώνει με μια αποφασιστική νίκη και μια αλλαγή της κατάστασης. Δεν υπάρχει όριο συνόρων, ούτε χρονικό όριο. Μέχρι το τέλος» κατέληξε ο Μπαρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ