Ισραήλ: Ρουκέτα διέλυσε αυτοκίνητα τηλεοπτικών συνεργείων στη Σντερότ – Οι περιγραφές Ελλήνων δημοσιογράφων

Επίθεση με ρουκέτες εξαπολύθηκε στην πόλη Σντερότ του Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με την Γάζα, το απόγευμα της Παρασκευής (3/11). Μια από τις ρουκέτες έπεσε κοντά σε σημείο όπου βρίσκονται ανταποκριτές και τηλεοπτικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο, που καλύπτουν τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Ανάμεσά τους και Έλληνες δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ρουκέτα της Χαμάς διέλυσε αυτοκίνητα των τηλεοπτικών συνεργείων. Ο απεσταλμένος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Γιώργος Σιδέρης, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές.

Όπως είπε, θραύσματα από τη ρίψη της ρουκέτας άνοιξαν τρύπες σε αυτοκίνητα των συνεργείων. Μεταξύ άλλων, έσπασε και το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου με το οποίο μετακινείται το συνεργείο της ΕΡΤ. «Κατευθυνθήκαμε στο καταφύγιο που είναι δίπλα στο σημείο που έπεσε η ρουκέτα, που είναι ένα σχολείο. Ήταν ελάχιστα τα δευτερόλεπτα που είχαμε στη διάθεσή μας για να προφυλαχτούμε» μετέδωσε ο Γιώργος Σιδέρης.

Ο απεσταλμένος του MEGA, Λεωνίδας Καπερναράκος, περιέγραψε ότι «έπεσε στα 10 μέτρα η ρουκέτα… Ήρθαν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες, μας είπαν να εκκενώσουμε γρήγορα τον χώρο, γιατί έχουμε 5 με 7 δευτερόλεπτα το πολύ να εκκενώσουμε και να βρούμε ένα καταφύγιο να προφυλαχθούμε».

«Είμαστε δεκάδες δημοσιογράφοι απ’ όλον τον κόσμο. Η ρουκέτα ήρθε ακριβώς στο σημείο όπου γίνονται οι ζωντανές συνδέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι ευτυχώς κανένας δημοσιογράφος δεν τραυματίστηκε.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ