Στέφανος Τσιτσιπάς: Ασταμάτητος στο Παρίσι

Πραγματοποιώντας άλλη μία μεστή εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-0 τον Κάρεν Χατσάνοφ και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς του Paris Masters, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον πολύ φορμαρισμένο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ένα μπρέικ στο πρώτο σετ και δύο στο δεύτερο ήταν αρκετά για τον Έλληνα πρωταθλητή να επικρατήσει του Ρώσου με 6-3, 6-4 και να πάρει το «εισιτήριο» σε τετράδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά τα τουρνουά σε Αμβέρσα και Βιέννη.

Ο Τσιτσιπάς ανέβασε το ρεκόρ του απέναντι στον Χατσάνοφ σε 7-1, με τον τελευταίο να έχει μόλις μία νίκη στην τελευταία τους συνάντηση το περασμένο καλοκαίρι στο 1000άρι του Μαϊάμι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο σετ ο 25χρονος Έλληνας τενίστας δεν ήρθε αντιμέτωπος με μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του, ενώ στο δεύτερο αν και προηγήθηκε με 3-1, ο Χατσάνοφ έφερε την αναμέτρηση στα ίσια κάνοντας μπρέικ στο 6ο γκέιμ, προηγήθηκε με 4-3, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με τρία συνεχόμενα γκέιμ κι έφτασε έτσι στο τελικό 6-4.

Το Σάββατο (4/11) το νο6 της παγκόσμιας κατάταξης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον φορμαρισμένο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε με 2-1 σετ του Χούμπερτ Χουρκάτς, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται έχοντας πιο πριν «πετάξει έξω» και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ