Ισραήλ: «Όλοι στην κυβέρνηση συμφωνούν σε αντίποινα κατά του Ιράν»

Ολοκληρώθηκε το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ και όλοι αναρωτιούνται ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Τελ Αβίβ μετά την ιρανική επίθεση με πυραύλους και drones, που ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην Μέση Ανατολή.

LIVE – Φόβοι για σύρραξη στην Μέση Ανατολή: «Ναι» της ισραηλινής κυβέρνησης σε αντίποινα κατά του Ιράν – Το παρασκήνιο στο πολεμικό συμβούλιο

Ο Χάνοκ Μιλβίντσκι ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου και μέλος της Κνέσετ από το κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Νετανιάχου, δήλωσε στο BBC ότι υπάρχει ομοφωνία στην ισραηλινή κυβέρνηση πως πρέπει να υπάρξει απάντηση στην ιρανική επίθεση.

«Γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν, υπήρχαν πολλές προσδοκίες και ήμασταν πολύ χαρούμενοι που τελείωσε με τον τρόπο που τελείωσε, τουλάχιστον αυτός ο γύρος», δήλωσε στην εκπομπή Newshour του BBC, ο Χάνοκ Μιλβίντσκι αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων που αναχαιτίστηκαν.

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ»

«Δεν νομίζω ότι κανείς στην κυβέρνηση προτείνει πραγματικά να μην προβούμε σε αντίποινα για την πράξη αυτή», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κνεσέτ. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει ομοφωνία στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ με την άποψη του για αντίποινα είπε: «Απολύτως».

«Δεν νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε με σώας τας φρένας μπορεί να περιμένει ότι δεν θα προβούμε σε αντίποινα μετά την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων προς την κατεύθυνσή μας», εξήγησε ο Χάνοκ Μιλβίντσκι.

Al Jazeera: Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ για μεγαλύτερη υποστήριξη και χρήματα

Παράλληλα αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να αποφύγουν τη στρατιωτική κλιμάκωση και εστιάζουν στην διπλωματία. Είπε ότι πρόκειται για μια «πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του Ισραήλ».

«Φυσικά ακούμε, συμβουλευόμαστε όλους τους φίλους μας στον κόσμο, αλλά τελικά η τελευταία λέξη πρέπει να είναι δική μας», κατέληξε ο Χάνοκ Μιλβίντσκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ