Al Jazeera: Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ για μεγαλύτερη υποστήριξη και χρήματα

Μία εικόνα από το παρασκήνιο στο Ισραήλ μετά την ιρανική επίθεση δίνει ο πολιτικός αναλυτής του δικτύου Al Jazeera, Marwan Bishara.

LIVE – Φόβοι για σύρραξη στην Μέση Ανατολή: «Ναι» της ισραηλινής κυβέρνησης σε αντίποινα κατά του Ιράν – Το παρασκήνιο στο πολεμικό συμβούλιο

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου είναι ο αρχιτέκτονας της σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και είναι ο αρχιτέκτονας της κυβέρνησης συνασπισμού του. Χειραγωγεί και τις δύο. Σε ό,τι τον αφορά, αναζητά τις καλύτερες επιλογές που έχει», ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής.

Και συνέχισε: «Νομίζω ότι ήδη συζητά και διαπραγματεύεται με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με το τίμημα για τη μη αντίδραση στο Ιράν».

Μπορέλ για Μέση Ανατολή: «Η κλιμάκωση δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον κανενός»

«Τώρα το τίμημα θα μπορούσε να είναι μια σειρά από πράγματα: πρώτον, περισσότερη αμερικανική υποστήριξη. Περισσότερη άνευ όρων αμερικανική υποστήριξη και σίγουρα το μάζεμα της κριτικής για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα αδιακρίτως και ούτω καθεξής», εξήγησε ο Marwan Bishara.

«Ο Νετανιάχου θα πάρει πιθανώς περισσότερα χρήματα, θα πάρει περισσότερη βοήθεια, θα πάρει περισσότερη αμερικανική υποστήριξη», σημείωσε ο πολιτικός αναλυτής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ