Ισραήλ: «Μας ανακοίνωσαν ότι θα πρέπει να φυλάξουμε νερό και φαγητό» – Τι λέει στο enikos.gr o Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας

Για πέμπτη ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στο Ισραήλ με τις εικόνες από τις αιματηρές μάχες από σπίτι σε σπίτι, τις βομβαρδισμένες περιοχές και τους εκατοντάδες νεκρούς να αποτυπώνουν την απόλυτη φρίκη.

Για την κατάσταση των Ελλήνων που ζουν στο Ισραήλ και κατά κύριο λόγο εκείνων που μένουν στην Ιερουσαλήμ έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο, μίλησε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ισραήλ Αναστάσιος Δαμιανός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Δαμιανός: «Στην Ιερουσαλήμ όπου μένω εγώ και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων στο Ισραήλ – πάνω από το 90% – τα πράγματα είναι ήσυχα προς στιγμήν τα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους, ωστόσο, τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Η ένταση και η θλίψη μας προκαλούν ανησυχία για την κατάσταση.

Μάλιστα, μας ανακοίνωσαν ότι θα πρέπει να φυλάξουμε νερό και φαγητό για τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις ημέρες και δεν γνωρίζουμε ακόμη τον λόγο. Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ