Ισόβια στον 28χρονο που τεμάχισε σε 224 κομμάτια την σύζυγό του – Είχε σκοτώσει και τα κατοικίδια της

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 28χρονος, Nicholas Metson που δολοφόνησε την σύζυγό του και την τεμάχισε σε 224 κομμάτια σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε την Βρετανία.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 28χρονος θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 19 χρόνια και 316 ημέρες στην φυλακή πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής της ποινής του. Ο δικαστής άκουσε για ώρες πώς ο άνδρας πέταξε σε ποτάμι τα μέλη της συζύγου του, αφού τα είχε τοποθετήσει σε σακούλες.

Είχε σκοτώσει και τα κατοικίδια της

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 16 μήνες. Την Παρασκευή η Daily Mail αποκάλυψε πώς πριν από τη δολοφονία τον Μάριο του 2023, ο Metson είχε «τιμωρήσει» την 26χρονη σύζυγό του σκοτώνοντας τα κατοικίδιά της με φρικτό τρόπο.

Μια πηγή είπε ότι ο 28χρονος πέταξε το νέο κουτάβι της συζύγου του μέσα σε ένα πλυντήριο ρούχων. Την άφησε να ανακαλύψει το νεκρό σκυλί μέσα στον κάδο που ακόμα ήταν σε λειτουργία.

Η 26χρονη φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί ότι ο σύζυγος της είχε σκοτώσει και τα χάμστερ της βάζοντάς τα στο μπλέντερ και στο φούρνο μικροκυμάτων. Μία φορά κατέφυγε σε ένα αστυνομικό τμήμα με τα κατοικίδια κουνέλια της για να του ξεφύγει.

Κατά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο δικαστής Simon Hirst δήλωσε ότι ήταν επιβαρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι ο Metson δεν απάντησε ποτέ πώς και γιατί σκότωσε τη σύζυγό του.

«Διαβολικό τέρας»

«Η οικογένεια και οι φίλοι της Holly δεν θα μάθουν ποτέ πώς και γιατί σκοτώθηκε», είπε ο δικαστής. Πρόσθεσε ότι η σορός της 26χρονης είχε τεμαχιστεί σε 224 μέρη και αυτό ήταν επιβαρυντικό στοιχείο αφού δεν μπορούσε να εξηγηθεί μόνο από τον αυτισμό του Metson.

«Αυτός ο αριθμός τμημάτων δεν ήταν καθόλου απαραίτητος για να αφαιρέσετε τα μέρη της Χόλι από το διαμέρισμά σας», πρόσθεσε ο δικαστής Hirst. Το δικαστήριο άκουσε ότι η γυναίκα μαχαιρώθηκε τέσσερις φορές αφού την άρπαξε και της έκανε κεφαλοκλείδωμα ο σύζυγος της.

Ο δικαστής Hirst είπε ότι ήταν σαφές πώς ένα σημάδι δαγκώματος στο χέρι του Metson – το οποίο έδειξε στην αστυνομία για να υποστηρίξει έναν ψευδή ισχυρισμό ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης – προκλήθηκε από το θύμα του, καθώς πάλεψε για να γλιτώσει. Την τεμάχισε στο μπάνιο «με διάφορα εργαλεία», είπε ο δικαστής.

Αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι ο Metson κράτησε το πτώμα στο διαμέρισμα του ζευγαριού στον 14ο όροφο για σχεδόν μια εβδομάδα, προτού πληρώσει τον φίλο του από το σχολείο Joshua Hancock 100 βρετανικές λίρες για να τον βοηθήσει να ξεφορτωθεί τη σορό.

Οι δύο άνδρες ξεφορτώθηκαν τα μέλη της 26χρονης και τα έριξαν στον ποταμό Witham. Στο δικαστήριο διαβάστηκε και δήλωση της μητέρας και των αδελφών της 26χρονης. Η οικογένεια του θύματος υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό «καταναγκαστικό έλεγχο και χειραγώγηση» από το «διαβολικό τέρας» και ότι ο γάμος τους είχε «διαλυθεί ανεπανόρθωτα».

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Οι αστυνομικοί που έψαχναν την 26χρονη παρατήρησαν μια έντονη μυρωδιά αμμωνίας και χλωρίνης στο διαμέρισμα του ζευγαριού, ματωμένα σεντόνια στην μπανιέρα και μια πετσέτα στο πάτωμα της κουζίνας.

Υπήρχαν ενδείξεις πρόσφατης ανακαίνισης και καθαρισμού, καθώς και σκούροι λεκέδες στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, οι οποίοι φάνηκε αργότερα ότι ήταν το αίμα της 26χρονης.
Νωρίς το επόμενο πρωί, το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από την πολυκατοικία κατέγραψε τον Metson να χρησιμοποιεί ένα καροτσάκι για ψώνια για να μεταφέρει τσάντες μεταφοράς σε αυτοκίνητο.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ένας περαστικός ανακάλυψε τις πλαστικές σακούλες να επιπλέουν στον ποταμό Witham. Μία από αυτές περιείχε ένα κομμένο χέρι. Εκείνη την περίοδο ο 28χρονος έψαχνε στο διαδίκτυο για να μάθει τι παροχές παίρνει κάποιος αν η γυναίκα του πεθάνει και «μπορεί κάποιος να με στοιχειώσει αφού πεθάνει;».

Ένας παθολόγος του Υπουργείου Εσωτερικών χρειάστηκε πάνω από 13 ώρες για να εξετάσει όλα τα κομμάτια της σορού. Η καταστροφή στην σορό ήταν τόσο μεγάλη που ο παθολόγος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή αιτία θανάτου. «Εν ολίγοις, αφού δολοφόνησε την Χόλι την κατέστρεψε», πρόσθεσε ο εισαγγελέας Gordon Aspden.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ