Ιράν: Γυναίκες δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτι και συνελήφθησαν επειδή δεν κάλυπταν τα μαλλιά τους – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση με γιαούρτι δέχθηκαν δύο γυναίκες στο Ιράν επειδή δεν κάλυπταν τα μαλλιά τους με μαντίλα με το μαρτύριο των δύο γυναικών να μην σταματάει εκεί καθώς και οι δύο συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, μία μάνα με την έφηβη κόρη της επισκέφτηκαν τοπικό κατάστημα στο Ιράν, όταν ένας άνδρας μπήκε στο μαγαζί και άρχισε να τους επιτίθεται φραστικά, δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς στην συνέχεια ο άνδρας πήρε ένα γιαούρτι και το πέταξε στις έντρομες γυναίκες με τον καταστηματάρχη να κινείται εναντίον του άνδρα και να προσπαθεί να τον βγάλει έξω από το μαγαζί του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Telegraph μετά την επίθεση οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, καθώς απαγορεύεται οι γυναίκες στο Ιράν να δείχνουν δημόσια τα μαλλιά τους.

Στο τέλος, μάλιστα, συνελήφθη και ο δράστης για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην χώρα οι γυναίκες ζητούν να σταματήσει να είναι υποχρεωτική η μαντίλα ειδικά μετά τον θάνατο της Mahsa Amini, μιας 22χρονης γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί επειδή δεν φορούσε σωστά την μαντίλα κι έχασε την ζωή της σε κέντρο κράτησης της αστυνομίας.

Γυναίκες και άνδρες διαδηλώνουν επί μήνες στους δρόμους, ενώ χιλιάδες έχουν συλληφθεί από τον Δεκέμβριο. Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των διαδηλωτών που έχουν χάσει την ζωή τους κατά την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ