ΗΠΑ:Η δοκιμή πυραύλου δεν σχετίζεται με πιθανή επίθεση

ΗΠΑ:Η δοκιμή πυραύλου δεν σχετίζεται με πιθανή επίθεση 

 

Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε σήμερα πάνω από τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο κοινών Αμερικανο-Ισραηλινών γυμνασίων, ήταν «μία δοκιμή» και «δεν έχει καμία σχέση» με μία πιθανή στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της Συρίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

«Η δοκιμή αυτή δεν έχει καμία σχέση με την στρατιωτική δράση που εξετάζουν οι ΗΠΑ για να απαντήσουν στις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία», σημείωσε στην ανακοίνωσή του.

«Νωρίς το πρωί, ο αμερικανικό υπουργείο Αμύνης προσέφερε τεχνική συνδρομή κι υποστήριξη στην ισραηλινή αντιπυραυλική υπηρεσία για μία δοκιμαστική βολή ενός πυραύλου Σπάροου πάνω από τη Μεσόγειο», τόνισε ο Λιτλ.

Η δοκιμή αυτή κατά τον ίδιο ήταν «από μακρού χρόνου» προγραμματισμένη προκειμένου να αξιολογηθεί η ικανότητα του συστήματος Άροου της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ να εντοπίζει, να παρακολουθεί και να ανταλλάσσει πληροφορίες σχετικά με μία «απειλή κατά του Ισραήλ».

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, που τις τελευταίες ημέρες έχει αποστείλει αρκετά πολεμικά σκάφη του στη Μεσόγειο για να παρακολουθούν τις προετοιμασίες για ένα κτύπημα κατά των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είχε ανακοινώσει σήμερα το πρωί πως είχε εντοπίσει δύο βαλλιστικούς πυραύλους στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου. Το αντίστοιχο ισραηλινό υπουργείο έσπευσε να επιβεβαιώσει πως είχε εκτοξεύσει με τη συνεργασία του αμερικανικού στρατού έναν πύραυλο Άνκορ—όπως ονομάζουν τον Σπάροου στην Ιερουσαλήμ.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.