ΗΠΑ: Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας – Τα τελευταία λόγια του Κίναν Άντερσον

Στις ΗΠΑ είχαμε νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος μαύρου πολίτη. Ο 30χρονος Κίναν Άντερσον, ξάδελφος της ιδρύτριας του κινήματος Black Lives Matter και δάσκαλος στο επάγγελμα, πέθανε από ανακοπή αφού χτυπήθηκε με τέιζερ από αστυνομικό.

«Προσπαθούν να με σκοτώσουν όπως τον Τζορτζ Φλόιντ! Προσπαθούν να με σκοτώσουν όπως τον Τζορτζ Φλόιντ!» ακούγεται να φωνάζει ο Άντερσον την ώρα που ο αστυνομικός τον απειλεί ότι θα του ρίξει με το taser αν δεν σταματήσει να αντιστέκεται.

Tι δείχνει το βίντεο της σύλληψης

Στο βίντεο της σύλληψης που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Λος Άντζελες, ο Κίναν Άντερσον δείχνει να φοβάται για τη ζωή του και ζητά βοήθεια. Ο αστυνομικός τού φωνάζει να μην προβάλει αντίσταση και τελικά χρησιμοποιεί το τέιζερ.

Λίγο νωρίτερα η αστυνομία είχε προσπαθήσει να κάνει έλεγχο στον Άντερσον έπειτα από τροχαίο ατύχημα που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε προκαλέσει ο ίδιος. Εκείνος φέρεται να προσπάθησε να φύγει από το σημείο και στο βίντεο φαίνεται να προσπαθεί να ξεφύγει και από τον αστυνομικό, ο οποίος τελικώς τον συνέλαβε και χρησιμοποίησε πάνω του το τέιζερ 5 φορές αν και δε φαίνεται να συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση. Τέσσερις ώρες αργότερα ο 31χρονος καθηγητής πέθανε στο νοσοκομείο από ανακοπή.

Το βίντεο εντείνει την πίεση στην αστυνομία του Λος Άντζελες καθώς πρόκειται για τον τρίτο θάνατο μαύρου ή ισπανόφωνου συλληφθέντος από την αρχή του χρόνου.

Η Μελίνα Αμπτάλα, συνιδρύτρια του κινήματος Black Lives Matter ανέφερε ότι ο ο Κίναν είπε «προσπαθούν να με σκοτώσουν όπως το Τζορτζ Φλόιντ. Προσπαθούν να με σκοτώσουν όπως το Τζορτζ Φλόιντ»! Και μαντέψτε τι έγινε. Τον σκότωσαν!

Η πρώτη τοξικολογική ανάλυση έδειξε ίχνη κάνναβης και κοκαϊνης στο αίμα του Άντερσον αλλά ακτιβιστές του Black Lives Matter, μεταξύ των οποίων και η συνιδρύτρια του κινήματος και εξαδέλφη του θύματος αναδεικνύουν το ζήτημα της ψυχικής υγείας και ζητούν να σταματήσουν οι ένοπλοι αστυνομικοί να χειρίζονται τροχαία περιστατικά.

Η Πατρίς Κάλορς, συνιδρύτρια του κινήματος Black Lives Matter δήλωσε για το νέο αυτό περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: «Ζήτησε βοήθεια. Εν συνεχεία παρακάλεσε για βοήθεια και μετά ικέτευσε για βοήθεια. Και για μας που ηγούμαστε αυτής της προσπάθειας για τόσο πολύ καιρό το ερώτημα είναι γιατί στέλνονται ένοπλοι αστυνομικοί για ελέγχους στα τροχαία». Οι ακτιβιστές ζητούν την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ