ΗΠΑ: Η στιγμή των πυροβολισμών σε παρέλαση στο Ιλινόις – Έξι νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο Highland Park στο Ιλινόις των ΗΠΑ, έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια παρέλασης για την 4η Ιουλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο έως τώρα τραγικός απολογισμός είναι έξι νεκροί και 24 σοβαρά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. 

Ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί ακόμη παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, που “χτενίζουν” την περιοχή για τον εντοπισμό του. “Πολυάριθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ανταποκρίθηκαν και έχουν ασφαλίσει μια περίμετρο γύρω από το κέντρο του Χάιλαντ Παρκ”, προσθέτει ο δήμος. Ο δράστης που άνοιξε πυρ είναι “ενεργός”, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των αρχών σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε η παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και συμβούλευσαν τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης.

Οι μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς και το χάος που ακολούθησε

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν μόλις 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει η παρέλαση, στις 10 το πρωί τοπική ώρα.

Νωρίτερα ένας μάρτυρας, ο Μάιλς Ζαρέμσκι, υποστήριξε ότι άκουσε να πέφτουν 20-25 πυροβολισμοί και είπε στο CNN ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο αιμόφυρτο να κείτεται στο έδαφος.

Ρεπόρτερ της εφημερίδας Chicago Sun-Times είπε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. Πολλοί αυτήκοοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς, με έναν από αυτούς να κάνει λόγο για περισσότερους από 20.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 32 ότι υπάρχει ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. Την ίδια πληροφορία, περί ενός νεκρού, μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο WGN TV.

Μια παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού CBS-2, που βρισκόταν στο σημείο, η Ελίσα Κάουφμαν, είπε ότι “όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν“.

“Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής”, είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. “Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα”. Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Τους πυροβολισμούς επιβεβαίωσε και ο βουλευτής των ΗΠΑ Μπραντ Σνάιντερ, με ανάρτησή του στο twitter.

Ο πολιτειακός εκπρόσωπος Μπομπ Μόργκαν ανέφερε ότι υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί.

Σε βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ακούγονται οι πυροβολισμοί και φαίνονται πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ