ΗΠΑ: Επίσκεψη-εξπρές του Τζακ Λιου στην Κίνα

Συνομιλίες με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους θα έχει την Παρασκευή στο Πεκίνο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ανακοίνωσε το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς τα μηνύματα για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας είναι διφορούμενα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Τζακ Λιου θα βρίσκεται στην Κίνα το διάστημα από τις 28 έως την 31η Μαρτίου, για «να έχει συνομιλίες με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους σχετικά με την κινεζική, την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία».

Πριν μερικές ημέρες η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, και νωρίτερα η Βρετανία αποφάσισαν να συμμετάσχουν ως ιδρυτικά μέλη στην κινεζικής επιρροής αναπτυξιακή τράπεζα, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB), προκαλώντας εκνευρισμό στις ΗΠΑ στη σκιά του “νομισματικού πολέμου” διεθνώς. Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την ΑΙΙΒ ως βασικό αντίπαλο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως σημειώνει σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times (17/3).

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών μετά τις συναντήσεις του με τους Κινέζους αξιωματούχους θα αναχωρήσει για το Σαν Φρανσίσκο όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται, πως επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας πραγματοποιεί ήδη από τις 25 έως τις 28 Μαρτίου ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα Σόιμπλε… στην Κίνα – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Κίνδυνος νέας ύφεσης από την Ασία – ΦΩΤΟ

Τι είπαν Κοτζιάς και Yi στο Πεκίνο

“Το ΔΝΤ βοήθησε την Ελλάδα και την Ευρωζώνη”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ