ΗΠΑ: Δικαστής απαγορεύει την ανατροφή μωρού από ανάδοχο ζευγάρι ομοφυλόφιλων

Με δικαστική εντολή απαγορεύτηκε η ανατροφή ενός μωρού από ένα παντρεμένο ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών που ζει στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, με την αιτιολογία  του δικαστή να αναφέρει ότι θα είναι προτιμότερο για το παιδί να ανατραφεί από ετεροφυλόφιλους γονείς.

Πιο συγκεκριμένα η Έιπριλ Χόγκλαντ και η Μπέκι Πιρς δηλώνουν συγκλονισμένες από τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση η οποία ελήφθη την περασμένη Τρίτη. Οι δυο κοπέλες σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, σχεδίαζαν καιρό να υιοθετήσουν το κοριτσάκι αυτό ηλικίας ενός έτους και το φροντίζαν ως ανάδοχοι γονείς εδώ και τρεις μήνες. “Την αγαπάμε και μας αγαπάει και δεν κάναμε τίποτε κακό”, δηλώνει χαρακτηριστικά  η Μπέκι στην εφημερίδα Salt Lake Tribune. “Και ο νόμος, όπως το καταλαβαίνω, προβλέπει ότι κάθε παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να δεχθεί και να υιοθετήσει” ένα παιδί, προσθέτει.

Η Έιπριλ  με τη σειρά της ισχυρίζεται  ότι ο δικαστής Σκοτ Γιόχανσον στην πόλη Πράις στήριξε την απόφασή του αυτή σε “μια μελέτη που υποστηρίζει ότι τα παιδιά είναι καλύτερα σε σπίτια ετεροφυλόφιλων”, ενώ κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής αυτός δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τη μελέτη αυτή. Σύμφωνα με τις δύο γυναίκες, ο δικαστής επηρεάστηκε από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, ενώ δεν προέβη ποτέ σε ενδελεχή έλεγχο προκειμένου να αναζητηθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες ανατρεφόταν το συγκεκριμένο παιδί. Να σημειωθεί επίσης  ότι οι δύο γυναίκες, μεγαλώνουν ήδη τα δύο βιολογικά παιδιά της Πιρς, προσθέτοντας ότι θα ασκήσουν έφεση.

Η απόφαση αυτή για την απομάκρυνση του μωρού από το ζευγάρι των λεσβιών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. “Το να απομακρύνεται ένα παιδί από ένα στοργικό σπίτι μόνο και μόνο επειδή οι γονείς είναι LGBT είναι εξωφρενικό, σοκαριστικό και άδικο”, δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Human Rights Campaign, Τσαντ Γκρίφιν, αναφερόμενος στα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφισεξουαλικών ή διαφυλικών ατόμων (LGBT). “Όλες οι σημαντικές έρευνες πάνω στο ζήτημα αυτό δείχνουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν έχει σχέση με τη διανοητική υγεία και την κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού”, πρόσθεσε ο ίδιος σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στον ιστότοπο του BBC.

Η υπηρεσία υιοθεσιών  από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει να υπήρχαν θέματα όσον αφορά τη φροντίδα του παιδιού από τις δύο γυναίκες.Εξάλλου η Έιπριλ Χόγκλαντ και η Μπέκι Πιρς βρίσκονται μεταξύ μιας ομάδας παντρεμένων ζευγαριών του ιδίου φύλου στους οποίους η πολιτεία της Γιούτα επέτρεψε να γίνουν ανάδοχοι γονείς, μετά την απόφαση που έλαβε το καλοκαίρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με την οποία νομιμοποιείται ο γάμος μεταξύ των ομοφυλοφίλων σε όλη τη χώρα.Το BBC προσθέτει επίσης στην ιστοσελίδα του ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αποφάσεις του δικαστή αυτού προκαλούν αμφισβήτηση.

Το 1997, είχε δεχθεί επίπληξη επειδή χαστούκισε έναν 16χρονο έφηβο στο δικαστήριο της Πράις. Το 2012 προκάλεσε και πάλι την προσοχή διατάσσοντας να κουρευτεί ένα 13χρονο κορίτσι με αντάλλαγμα την έκδοση ελαφρύτερης καταδίκης. Το κορίτσι διωκόταν επειδή είχε κόψει τα μαλλιά ενός άλλου, μικρότερού του κοριτσιού.Την ίδια χρονιά εξάλλου ο δικαστής αυτός επικρίθηκε επειδή έστειλε στη φυλακή ένα έφηβο αγόρι που τελούσε υπό αστυνομική επιτήρηση, αφού αυτό έφερε έναν κακό έλεγχο από το σχολείο. Το αγόρι βρισκόταν υπό αστυνομική επιτήρηση επειδή είχε κλέψει ένα πακέτο τσίχλες.

Πηγή: theguardian.com

Διαβάστε επίσης:

Ανακάλυψαν νέο είδος δεινοσαύρου, τη Σούπερπαπια – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ