«’Ηλιος εναντίον της ελληνικής χρεοκοπίας»

Δύο βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο Ρύντιγκερ Κρούζε και ο Άξελ Φίσερ κάνουν στην εφημερίδα Bild μια ασυνήθιστη πρόταση για το πώς θα μπει σε κίνηση η ελληνική οικονομία και θα αυξηθούν τα κρατικά έσοδα: «ήλιος εναντίον της ελληνικής χρεοκοπίας».

Όποιος Γερμανός κάνει διακοπές στην Ελλάδα τα επόμενα 3 χρόνια, θα φέρνει τις αποδείξεις από το ξενοδοχείο, τα εστιατόρια, κλπ. θα τις συμπεριλαμβάνει στη φορολογική του δήλωση και το ποσό θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα.

Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις: το ποσό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 ευρώ, η καταβολή θα πρέπει να έχει γίνει με πιστωτική κάρτα και όχι σε ρευστό και οι αποδείξεις να είναι θεωρημένες από την ελληνική εφορία.

Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουν οι δύο βουλευτές, θα διασφαλιστεί ότι το ποσό θα φορολογηθεί στην Ελλάδα και θα αποτελέσει ένα καλό κίνητρο για να τονωθεί η φορολογική συνείδηση και να δοθεί ώθηση στην αλλαγή του όλου του συστήματος «μια και δεν έχει κανένα νόημα να δίνονται συνεχώς χρήματα εκ των άνω».

Έτσι και οι Γερμανοί θα έχουν κάποιο όφελος από το ελληνικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως υποστηρίζουν.

Πηγή: enikonomia.gr

Δείτε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα ύψους 50 δισ. €

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ