Ιλινόις: Πώς το πάρτι εξελίχθηκε σε αιματοχυσία – Ένας νεκρός, 20 τραυματίες και πέντε συλλήψεις

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τραγωδίας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, στο νότιο προάστιο Willowbrook, του Ιλινόις, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πέντε συλλήψεις.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων που έσπευσε στην περιοχή Τζο Οστράντερ δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 00:30 π.μ. στον αυτοκινητόδρομο 83 κοντά στην οδό Honeysuckle Rose Lane, όπου μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει την επέτειο της ανεξαρτησίας των Αφροαμερικανών, το Juneteenth, όπως είναι γνωστό στην Αμερική. Η συγκέντρωση γινόταν σε ένα πάρκινγκ εμπορικού κέντρου που κατέληξε σε βίαιο επεισόδιο, όπως δήλωσαν μάρτυρες.


Ένας αξιωματούχος του γραφείου του σερίφη της κομητείας DuPage δήλωσε αργότερα το πρωί της Κυριακής ότι 20 άτομα είχαν πυροβοληθεί, ο ένας θανάσιμα. “Υποτίθεται ότι θα ήταν σαν μια γιορτή του Juneteenth- μόλις αρχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς, οπότε πέσαμε κάτω μέχρι να σταματήσουν. Απλά συνέχισαν. Μετά από αυτό, κυριολεκτικά διασκορπιστήκαμε”, δήλωσε η Μαρκέσια Άβερι, που ήταν στην περιοχή.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι άλλοι έχουν «γρατζουνιές», όπως είπαν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Πυροσβεστικής που έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με το abc. “Ήμασταν όλοι έξω, και το επόμενο πράγμα που καταλάβαμε ήταν ότι έπεφταν πυροβολισμοί και δεν σταματούσαν.. Όλοι άρχισαν να τρέχουν και επικρατούσε χάος”, δήλωσε ένας άλλος μάρτυρας. Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στις κομητείες Ντι Πέητζ, Κουκ, και Γουίλ.

ilinois

“Είδα ότι οι αστυνομικοί ήταν τοποθετημένοι σε όλες τις εισόδους, μόλις επέστρεψα σπίτι. Τώρα έχουν κλείσει το μέρος με ταινία”, δήλωσε άλλη μάρτυς που συστήθηκε ως Κyria.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και έμειναν εκεί τουλάχιστον 8 ώρες, ενώ οι εικόνες έδειχναν την περιοχή σαν να ήταν γεμάτη με συντρίμμια.
“Ακούσαμε πυροβολισμούς- στην αρχή ήταν ένας, αλλά μετά ήταν ένα σωρό πυροβολισμοί. Μετά αρχίσαμε να τρέχουμε. Χρειάστηκε μια ματιά. Κοίταξα τον φίλο μου και φύγαμε τρέχοντας σαν τρελοί”, δήλωσε ο μάρτυρας Ζάβιαρ Σεΐχ.

Η αστυνομία όταν έφτασε στην περιοχή δεν βρήκε κανέναν από τους δράστες και άρχισε τις έρευνες. Λίγο αργότερα και όχι σε μακρινή απόσταση οι αστυνομικοί έπεσαν σε μια ομάδα νεαρών που είχαν βγάλει πιστόλια και απειλούσαν ανυποψίαστους πολίτες. Συνέλαβαν πέντε άτομα, στα οποία απήγγειλαν κατηγορίες για την υπόθεση στο Willowbrook.

Το γραφείο του σερίφη ζήτησε από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να ενημερώσει τις αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ