Ιαπωνία: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη που πυροβόλησε τον Σίνζο Άμπε – Γιατί άνοιξε πυρ εναντίον του

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Σίνζο Άμπε, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του δέχτηκε επίθεση από ένοπλο «παγώνοντας» την Ιαπωνία και ολόκληρο τον πλανήτη. Την ίδια ώρα φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη στιγμή της σύλληψης του 42χρονου δράστη.

Κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Fuji, ο δράστης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και το τουφέκι με το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε ήταν χειροποίητο.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Αστυνομία που επικαλέστηκε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε καθώς ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι της δυσαρέσκειας του δράστη, ο οποίος ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Σημειώνεται ότι οι κανόνες για την οπλοκατοχή στην Ιαπωνία συγκαταλέγονται στους πιο αυστηρούς στον κόσμο.

“Σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση”

Ο Άμπε σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, Φουμίο Κισίντα δήλωσε ότι ο Σίνζο Άμπε βρίσκεται σε “πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση”.

Χαρακτήρισε την απόπειρα κατά της ζωής του πρώην επικεφαλής κυβέρνησης και νυν βουλευτή του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) «βάρβαρη ενέργεια» που διαπράχθηκε «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας», τονίζοντας πως οι εκλογές είναι «το θεμέλιο της δημοκρατίας» και η αμαύρωσή τους «απόλυτα ασυγχώρητη».

Ο κ. Κισίντα πρόσθεσε ότι προσεύχεται να επιζήσει ο 67χρονος κ. Άμπε, πολιτικός μέντοράς του — ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του από το 2012 ως το 2017.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας είπε ακόμη πως δεν είναι τώρα «η ώρα» να συζητηθεί η εφαρμογή της πολιτικής για τα όπλα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ