Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο – ΦΩΤΟ

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, όταν είχε υποδεχθεί στην οικία του στη δυτική Αβάνα τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

Από τα τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν εκείνη την ημέρα από κρατικά ΜΜΕ, ο πρώην πρόεδρος εμφανιζόταν φορώντας αθλητική φόρμα, όπως το συνηθίζει και ένα λευκό πουκάμισο.

Σε μία από τις φωτογραφίες, απεικονίζονται οι σύζυγοι των δύο ηγετών, η Ντάλια Σότο ντελ Βάλε και η Τσενγκ Χονγκ.

Σε μια άλλη φωτογραφία, ο Φιντέλ Κάστρο χαιρετά διά χειραψίας τον υψηλό προσκεκλημένο του.

Την ίδια εβδομάδα ο Κάστρο είχε διαδοχικές διπλωματικές επαφές, καθώς τρεις ημέρες νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και την πιο πριν, τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί.

Πριν από αυτή την σειρά δημοσίων εμφανίσεων, ο Φιντέλ Κάστρο είχε εμφανιστεί τελευταία φορά την 13η Αυγούστου του 2016, με την ευκαιρία των 90ων γενεθλίων του.

Την 19η Απριλίου όταν εμφανίστηκε στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, ο Κάστρο είχε παραδεχθεί, εμφανώς συγκινημένος, ότι «αυτή ίσως είναι μια από τις τελευταίες φορές που ομιλώ σε αυτή την αίθουσα. Θα έρθει σύντομα και η σειρά μου, όπως έρχεται για όλους…»

Διαβάστε επίσης:

Έφυγε από τη ζωή ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο

Το διάγγελμα του Ραούλ Κάστρο για το θάνατο του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ