Η συγκλονιστική ιστορία του Maxence: Αγόρασε εταιρεία για να προσλάβει την μητέρα του – Δεν έβρισκε δουλειά μετά τη «μάχη» με τον καρκίνο

Η ιστορία του 22χρονου Maxence έχει συγκλονίσει την Γαλλία. Αποφάσισε να αγοράσει μια εταιρεία για να προσλάβει την μητέρα του.

Η Christelle Laze προσπαθώντας να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς, δεν μπόρεσε να βρει δουλειά. Ο γιος της Maxence αγόρασε μια εταιρεία με αντικείμενο τους ελαιοχρωματισμούς στο Mayenne για να την προσλάβει. Και από τότε, η εταιρεία του πλέον προσλαμβάνει κι άλλους ανθρώπους που είναι άνεργοι λόγω προβλημάτων υγείας. 
Πριν από επτά χρόνια, και συγκεκριμένα το 2007, η Christelle Laze διαγνώστηκε με καρκίνο τύπου 4. Ο καρκίνος ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και η πρόγνωση ήταν πολύ κακή. Χάρη σε μια πειραματική θεραπεία τα κατάφερε αλλά στη συνέχεια δεν έβρισκε εργασία γιατί κανείς δεν την ήθελε.
«Ένας καρκίνος που κανονικά δεν μπορούσε να νικηθεί», εξηγεί ο γιος της Maxence. Σήμερα βρίσκεται σε ύφεση. Όταν ένιωσε έτοιμη να εργαστεί, η μητέρα του άρχισε να ψάχνει για δουλειά. Δυστυχώς, «για περισσότερο ή λιγότερο αόριστους λόγους», είχε πολλές αρνητικές απαντήσεις, όπως λέει. Ο γιος της είναι σίγουρος, η μητέρα του «απλώς απορρίφθηκε» λόγω της ηλικίας και της ασθένειάς της.

 

Μέσα σε έξι μήνες η επιχείρηση άρχισε να πηγαίνει πολύ καλά και σήμερα προσλαμβάνει άτομα που βγήκαν νικητές σε περιπέτειες που είχαν με την υγεία τους.

«Είχε μεγαλώσει, είχε περάσει μια ασθένεια και είχε μείνει χωρίς δουλειά και ήταν κρίμα, αλλά κατάφερα να αγοράσω μια επιχείρηση για να προσλάβω την μητέρα μου» δήλωσε ο 22χρονος.

Επί έξι μήνες ο Maxence και η μητέρα του εργάζονται και οι δυο σε αυτή την επιχείρηση που εξειδικεύεται στους ελαιοχρωματισμούς. Τοποθετούν επίσης δάπεδα, που είναι μια εργασία που απαιτεί φυσική προσπάθεια. Πάνε τόσο καλά που ο Maxence αποφάσισε να επεκτείνει την επιχείρησή του.

Μετά την μητέρα του, αποφάσισε να προσλάβει κι άλλα άτομα που είχαν, ή έχουν προβλήματα υγείας ή «οποιαδήποτε προβλήματα». «Η ιδέα με την Euzenat Peinture ήταν να διασφαλίσουμε ότι μια δουλειά, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν σταματά στην ασθένεια ή σε μια ηλικία κοντά στη συνταξιοδότηση», λέει η Christelle. «Η ιδέα γεννήθηκε ξεκινώντας από εμένα. Το να δίνω στον εαυτό μου μια ευκαιρία είναι να δίνω μια ευκαιρία σε άλλους» περιέγραψε η ίδια.

Ο Maxence έχει ήδη προσλάβει την Hélène, 58 ετών, που δεν μπορούσε να βρει δουλειά λόγω της ηλικίας της, και τον Fabrice, που έχει βηματοδότη και δεν του προσφέρθηκε ποτέ μόνιμο συμβόλαιο, «μάλλον επειδή όλοι φοβήθηκαν την αναρρωτική άδεια», σχολιάζει ο επιχειρηματίας. Έχει επίσης προσλάβει την 29χρονη Ίνγκριντ, η οποία έχει προβλήματα στα χέρια.

Ο Maxence θα ήθελε περισσότεροι υπάλληλοι να επωφεληθούν από το όραμά του για την εργασία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ