Η σπαρακτική τελευταία ανάρτηση 25χρονης που πέθανε από σπάνια μορφή καρκίνου – Τι ζήτησε από τον αρραβωνιαστικό της

Μια 25χρονη Βρετανίδα παρότρυνε τον αρραβωνιαστικό της να «πάει να απολαύσει τη ζωή» σε μια σπαρακτική ανάρτηση στο LinkedIn και στο Facebook που κοινοποιήθηκε αφού πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Η Daniella Thackray, από το Λιντς, ανακοίνωσε τον θάνατό της στο προγραμμένο τελικό μήνυμα προς τους αγαπημένους της, οι οποίοι το μοιράστηκαν εκ μέρους της την Παρασκευή μετά τον θάνατό της από μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου του χοληδόχου πόρου, γνωστό ως χολαγγειοκαρκίνωμα.

«Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι μας συμβαίνει, μπορούμε να ελέγξουμε πώς αντιδρούμε. Επέλεξα να μην θρηνήσω τη ζωή που έχανα παρόλο που ήμουν τόσο συντετριμμένη, αλλά να απολαύσω κάθε στιγμή που μου είχε απομείνει», έγραψε η νεαρή γυναίκα.

«Όπως πάντα έλεγα και πίστευα ότι πρέπει να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα στη ζωή και να αγαπάς κάθε στιγμή! Ζήστε τη ζωή σας με ρομαντισμό! Κάνε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο και μην αφήσεις κανέναν να σου αφαιρέσει τη χαρά της ζωής».

Η θλιβερή ανάρτηση – η οποία συγκέντρωσε σχεδόν 40.000 likes – συνοδευόταν από μια ασπρόμαυρη εικόνα της Thackray να περπατά κατά μήκος της παραλίας με τον σκύλο της Leo, τον οποίο περιέγραφε ως κάποιον που «είναι σίγουρα στη ζωή μου για να φωτίσει τα πιο σκοτεινές μου ημέρες».

Συμπεριέλαβε επίσης μια συγκλονιστική φράση του AA Milne στο Winnie The Pooh: «Αν υπάρξει ποτέ ένα αύριο που δεν θα είμαστε μαζί, υπάρχει κάτι που πρέπει να θυμάσαι πάντα. Είσαι πιο γενναίος από όσο πιστεύεις, πιο δυνατός από όσο φαίνεσαι και πιο έξυπνος από όσο νομίζεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι, ακόμα κι αν είμαστε χώρια… θα είμαι πάντα μαζί σου».

Αν και μακροσκελής, η ανάρτηση πρόσφερε ένα απλό μήνυμα: ότι η σύντομη ζωή της Thackray ήταν γεμάτη ευτυχία παρά τον αγώνα της με τη μοχθηρή ασθένεια που την έκανε να χάσει σημαντικά ορόσημα και σχέδια της ζωής της.

«ΑΓΑΠΗΣΑ τη ζωή μου. Ό,τι είχα πετύχει ήταν αυτό που ήθελα. Αγαπούσα τη δουλειά μου, τον αρραβωνιαστικό μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τον σκύλο μου, το σπίτι που επρόκειτο να αγοράσουμε και το μέλλον που φτιάχναμε για τον εαυτό μας», έγραψε η 25χρονη.

Η Thackray παρότρυνε τον αρραβωνιαστικό της Tom να «πάει να απολαύσει τη ζωή» αφού την στήριξε στη σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Facebook/Tom Calvert

«Σας ευχαριστώ όλους λοιπόν που κάνατε τη ζωή μου τόσο μαγική. Θυμηθείτε τι είπα για την απόλαυση των μικρών πραγμάτων» σημείωσε.

Η Thackray ολοκλήρωσε το τελευταίο της μήνυμα με αναφορά στον αρραβωνιαστικό της, με τον οποίο γιόρτασε τον αρραβώνα της μόλις ένα μήνα νωρίτερα.

«Και τέλος στον αγαπητό μου, όμορφο Τομ, σε αγαπώ και θα σ’ αγαπώ πάντα. Σε ευχαριστώ που με στήριξες και έφερες τόση αγάπη και ευτυχία στη ζωή μου. Πήγαινε να χαρείς τη ζωή σου τώρα, το αξίζεις», έγραψε.

Το χολαγγειοκαρκίνωμα είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου

Η Thackray ανακοίνωσε τη μάχη με τον καρκίνο σε μια ανάρτηση τον Ιούλιο, αποκαλύπτοντας ότι είχε υποβληθεί σε εκτομή ήπατος και χειρουργική επέμβαση χοληδόχου κύστης.

Το χολαγγειοκαρκίνωμα είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου που επηρεάζει κατά μέσο όρο λιγότερους από 6 στους 100.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια, την οποία η Thackray ονόμασε «φρικτή» και «σκληρή». Η Thackray εξέφρασε την ελπίδα ότι η έρευνα για την ασθένεια κάνει άλματα μετά τον θάνατό της, έτσι ώστε «να σωθούν περισσότερες ζωές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ