Η σπαρακτική ιστορία μητέρας και κόρης που έδωσαν κοινή μάχη με τον καρκίνο του μαστού

Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες για κάθε γονέα είναι να διαγνωστεί το παιδί του με καρκίνο. Αλλά για την 63χρονη Doreen Wesley από το Οχάιο, το να βλέπει την 33χρονη κόρη της να υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού ήταν φρικιαστικό, γιατί μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα, βρισκόταν στην ίδια θέση.

Η Doreen, που τώρα ζει στη Φλόριντα, κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικής συνέντευξης που έδωσε στο Today.com, εξήγησε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σταδίου 3 το 2015 έπειτα από μια μαστογραφία ρουτίνας.

Η ασθένεια την έφερε πιο κοντά στην κόρη της, Madeline, τότε 25, η οποία ταξίδεψε από το σπίτι της στο Λονδίνο για να στηρίξει τη μητέρα της, που πέρασε από 16 γύρους χημειοθεραπείας, έξι εβδομάδες ακτινοβολίας και διπλή μαστεκτομή. Ευτυχώς, η Doreen ξεπέρασε τον καρκίνο μέσα σε ένα χρόνο.

μαμά καρκίνος
Πηγή: Instagram/Madeline Mordarski

Αλλά έξι χρόνια αργότερα, η Madeline σ’ έναν τακτικό αυτοέλεγχο βρήκε ένα εξόγκωμα. Πέντε ημέρες πριν από τα 32α γενέθλιά της, διαγνώστηκε με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού (TNBC).

Σύμφωνα με την Daily Mail, μόνο μία στις 10 γυναίκες με αυτό το είδος ασθένειας καταφέρνει να επιβιώσει για περισσότερο από πέντε χρόνια εάν έχει ήδη εξαπλωθεί όταν εντοπιστεί. Σε άλλους τύπους καρκίνου του μαστού, ο αριθμός είναι μία στις τρεις.

Ο τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού, τείνει να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται πιο γρήγορα – και είναι πιο συχνός σε γυναίκες κάτω των 40 ετών, στις μαύρες γυναίκες και σε εκείνες με γενετική ευπάθεια.

μαμά καρκίνος
Πηγή: Instagram/Madeline Mordarski

Η Madeline εξήγησε πως η έγκυρη ανίχνευση της ασθένειάς της, οφείλεται στην ασθένεια της μητέρας της, καθώς έκανε τακτικούς ελέγχους μετά τη διάγνωση της Doreen.

«Στην αρχή το συναίσθημα είναι η άρνηση. Είναι σαν “Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί να είναι αληθινό”. Μετά ξεκινάει ο φόβος».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το δυσκολότερο σημείο της διάγνωσής της, ήταν το να πει τα νέα στη μητέρα της. «Απλώς είπα, μαμά έλα». Η Madeline είχε μετακομίσει πρόσφατα στο Bradenton της Φλόριντα περίπου 386 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της μητέρας της στο Μαϊάμι.

μαμά καρκίνος
Πηγή: Instagram/Madeline Mordarski

«Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα ήμουν εκεί και θα τη φρόντιζα, όπως εκείνη νοιαζόταν για μένα. Είναι το μωρό μου. Μου ήταν πολύ πιο δύσκολο το να ακούσω ότι διαγνώστηκε εκείνη με καρκίνο, παρά να ακούσω τη δική μου διάγνωση, και αυτό κυρίως επειδή ήξερα τι αντιμετώπιζε. Δεν ήταν άγνωστο…» είπε η Doreen.

Όπως η μητέρα της, έτσι και η Madeline υποβλήθηκε σε 16 γύρους χημειοθεραπείας και διπλή μαστεκτομή. Ωστόσο, η ηλικία της σήμαινε ότι αντιμετώπισε διαφορετικές προκλήσεις.

«Η μαμά μου ήταν υπέροχη και με φρόντιζε σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού», είπε η Madeline. «Αλλά δεν μπορούσε να ταυτιστεί με το πώς είναι να σου παρουσιάζονται επιλογές γονιμότητας ή πώς είναι να είσαι στα 30 σου και να παλεύεις με τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού», είπε στο Moffitt Cancer Center, όπου η ίδια και η μητέρα της υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Ωστόσο, η κ. Mordarski βρήκε ομάδες υποστήριξης για νεαρές ασθενείς με τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού που έδιναν παρόμοιους αγώνες, όπως η κατάψυξη των ωαρίων και η προσπάθεια να βγουν ραντεβού ενώ μάχονταν με τον καρκίνο.

«Απλώς συνέχισα να πιστεύω ότι είμαι τόσο ευγνώμων για τη ζωή μου. Είμαι τόσο ευγνώμων για τους ανθρώπους στη ζωή μου. Είμαι τόσο ευγνώμων για τις εμπειρίες που είχα. Αλλά δεν έχω τελειώσει ακόμα. Δεν μπορεί να είναι αυτό το τέλος» εξήγησε.

μαμά καρκίνος
Πηγή: Instagram/Madeline Mordarski

Τον Ιούλιο, η οικογένεια έλαβε τα νέα, ​​ότι η Madeline είχε κερδίσει την μάχη με τον καρκίνο αν και θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία συντήρησης μέχρι το τέλος του έτους.

«Για εμένα, το να μάθω ότι ήταν απαλλαγμένη από τον καρκίνο ήταν ίσως τα καλύτερα νέα της ζωής μου» τόνισε η Doreen.

Δεν είναι σαφές εάν μητέρα και κόρη είχαν κοινά γενετικά χαρακτηριστικά που τις έκαναν τις πιθανότητες να κληρονομήσουν καρκίνο του μαστού περισσότερες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ