Η Σιέρα Λεόνε αδυνατεί να «συγκρατήσει» τον Έμπολα

Η Σιέρα Λεόνε αδυνατεί να «συγκρατήσει» τον Έμπολα

Να εντείνει την υποστήριξη προς την Σιέρα Λεόνε κάλεσε τη διεθνή κοινότητα ένας νοσηλευτής από τη χώρα της Αφρικής που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα.

Ο Άνζα Γόλτζ, συντονιστής του τμήματος άμεσης επέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μίλησε στο CNN μέσα από τη μονάδα αντιμετώπισης Έμπολα στην πόλη Καιλαούν της Σιέρα Λεόνε.

«Πιστεύω πως η κυβέρνηση, αλλά και το υπουργείο Υγείας, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς, όπως ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και ο οργανισμός ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, που πρέπει να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε», είπε ο Γόλτζ.

«Γίνονται ακόμα ταφές χωρίς ασφάλεια. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν ταφές, χωρίς να απολυμανθούν. Έχουμε ακόμη ασθενείς που κρύβονται ή που το σκάνε, γιατί φοβούνται», προσέθεσε το μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η Σιέρα Λεόνε, η Γουινέα και η Λιβερία είναι οι πρώτοι «στόχοι» που έχει πλήξει η επιδημία του Έμπολα, ο οποίος έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 800 ανθρώπων.

Πηγή: en.enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Αεροπλάνο έπεσε σε σπίτι στη Βραζιλία-Από θαύμα γλίτωσε 11χρονος

Νέος… Σνόουντεν στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η έρευνα για το χαμένο Boeing

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ