Η Ουάσινγκτον “δεν εξεπλάγη” από την επίσκεψη Άσαντ στη Μόσχα

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατέγραψε την συνάντηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, επισήμανε πάντως ότι η επίσημη επίσκεψη αυτή, η πρώτη που έκανε ο Άσαντ στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011, δεν την εξέπληξε, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ ταξίδεψε στη Μόσχα, δεδομένης της σχέσης που έχει η Συρία με τη Ρωσία και δοθεισών των πρόσφατων στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας στη Συρία για λογαριασμό του Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη — την πρώτη ανώτερου Ιρανού διπλωμάτη στη βρετανική πρωτεύουσα εδώ και δέκα χρόνια — ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύει στον ιστότοπό της η βρετανική εφημερίδα Guardian ότι η Τεχεράνη «δεν εργάζεται για να διατηρηθεί ο (Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ) Άσαντ στην εξουσία για πάντα».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, «έχουμε πλήρη επίγνωση του ρόλου του στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και για την εθνική ενότητα» της Συρίας.

«Σε οποιαδήποτε πολιτική διαδικασία, ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα είναι σημαντικός», συνέχισε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν, που συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ και τον υφυπουργό του Τομπάιας Έλγουντ.

«Ο συριακός λαός θα λάβει την οριστική απόφαση και όποια κι αν είναι αυτή η απόφαση, εμείς θα την υποστηρίξουμε», είπε ακόμη ο Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Όχι στις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο λέει ο εκπρόσωπος της Μέρκελ

Σάλος από τις δηλώσεις του Νετανιάχου για τον Χίτλερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ