Η Λεπέν “βλέπει” ακροδεξιά πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Λεπέν “βλέπει” ακροδεξιά πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

«Δεν έχω καμία ανησυχία για την μελλοντική ύπαρξη μιας ακροδεξιάς πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, Εθνικό Μέρωπο.

Η Λεπέν έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του ολλανδικού εθνικιστικού Κόμματος Ελευθερίας (PVV) Χέερτ Βίλντερς και στελέχη του αυστριακού FPÖ, της ιταλικής Λέγκας του Βορρά και του βελγικού Vlaams Belang.

Η Γαλλίδα πολιτικός παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν παρά πέντε χώρες, ενώ για την δημιουργία πολιτικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο χρειάζονται τουλάχιστον 25 βουλευτές από επτά χώρας.

Σημείωσε όμως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «υπάρχει μια ιδιαίτερα σταθερή βάση από 38 βουλευτές».

«Εξετάζονται πιθανοί συνδυασμοί. Ο αριθμός των πιθανοτήτων μας κάνει εξαιρετικά αισιόδοξους», υπογράμμισε.

Η Λεπέν πρόσθεσε ότι και άλλα κόμματα επιθυμούν να δημιουργήσουν πολιτική ομάδα, χωρίς αρχικά να αναφερθεί στον επικεφαλής του ευρωφοβικού κόμματος Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ. «Η βασική αρχή μιας διαπραγμάτευσης είναι η διακριτικότητα», είπε. «Λυπάμαι Νάιτζελ αλλά θα σχηματίσουμε την ομάδα μας», υπογράμμισε.

«Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να συγκεντρώσουμε επτά κόμματα», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Βίλντερς. 

 

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία-Οι ανακατατάξεις στη δεξιά

Σόιμπλε: Φασιστικό το κόμμα της Λεπέν

Ο Ολάντ για τη νίκη Λεπέν: Ψήφος δυσπιστίας στην Ευρώπη

Σταινμάγερ: “Σοβαρό συμβάν” η νίκη της Λεπέν

Λεπέν: Ο λαός μίλησε δυνατά και καθαρά

ΦΩΤΟ-Η Liberation για τη νίκη της Λεπέν: Η Γαλλία… τελείωσε 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ