«Η κρίση στην Κριμαία είναι μια δοκιμασία για την Ευρώπη»

«Η κρίση στην Κριμαία είναι μια δοκιμασία για την Ευρώπη»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εκτίμησε σήμερα ότι «η κρίση στην Κριμαία είναι μια δοκιμασία για την Ευρώπη», σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild η οποία δημοσιεύεται στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει σήμερα, Τρίτη.

«Η κρίση στην Κριμαία είναι σίγουρα μια δοκιμασία για την Ευρώπη. Ναι, είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού και (υποστηρίζουμε) το δικαίωμά του να αποφασίζει για το μέλλον του. Και όχι, δεν θα δεχθούμε η Ρωσία να γελοιοποιεί και να καταπατά την (εθνική) κυριαρχία της Ουκρανίας. Είμαστε ενωμένοι, μαζί, για τα δικαιώματα της Ουκρανίας. Και θα επιβάλλουμε σκληρές κυρώσεις αν η Μόσχα δεν αλλάξει στάση», υπογράμμισε ο Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός καταδίκασε έντονα τη δράση της Ρωσίας στην Κριμαία χαρακτηρίζοντάς την «παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Ο Κάμερον εξήρε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την προσπάθειά της να επιλύσει την κρίση στην Ουκρανία. «Κάνει μια καταπληκτική δουλειά!», είπε.

Εκτίμησε επίσης ότι η Γερμανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ουκρανική κρίση ως ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη με μια σθεναρή οικονομία και ένα πολύ ισχυρό δίκτυο διπλωματίας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όταν ρωτήθηκε από την Bild για τον παραλληλισμό που έκανε πρόσφατα η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ο Κάμερον απάντησε ότι οι ιστορικές συγκρίσεις είναι καμιά φορά ανώφελες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ