Η ιδιαίτερη σχέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Μπάιντεν και τον Ομπάμα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβηκε στην κορυφή του μπασκετικού… Έβερεστ. Κατάφερε αυτό που έμοιαζε impossible για τους Μπακς, αλλά όχι για τον ίδιο. Να οδηγήσει τα “ελάφια” στην κορυφή του NBA έπειτα από μισό αιώνα. Ο Αντετοκούνμπο, όμως, δεν είναι μόνο ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον πλανήτη, είναι και ένας άνθρωπος, μία προσωπικότητα που έχει αποθεώσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Και αυτό την ώρα που πολλά αμερικανικά ΜΜΕ μνημονεύουν τον τελευταίο χρόνο το όνομά του για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στη στρατηγικής σημασίας πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Η πρώτη συνάντηση με τον Ομπάμα και τα εγκώμια του 2020

Μπάρακ Ομπάμα και Γιάννης Αντετοκούμπο συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2016. Στο περιθώριο ομιλίας του σε κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών της μεγαλύτερης πόλης της πολιτείας του Ουισκόνσιν, ο Ομπάμα συναντήθηκε με τον “Greek Freak” και παίκτες των Μπακς με το στιγμιότυπο που έμεινε αξέχαστο, να είναι το παιχνίδι με τις παλάμες.

Συγκεκριμένα, “Greek Freak” και Ομπάμα δεν δίστασαν να «μετρήσουν» τις παλάμες τους, με τον παίκτη των Μπακς και της Εθνικής Ελλάδος να κερδίζει με μεγάλη ευκολία, «σκεπάζοντας» το χέρι του Αμερικανού προέδρου. Αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός, με το χέρι του κ. Ομπάμα να φαντάζει… παιδικό μπροστά σε αυτό του “Giannis”.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα οι δύο άνδρες συναντήθηκαν ξανά σε εκδήλωση που έγινε στο περιθώριο του All Star Game στο Σικάγο, για το ίδρυμα που διατηρεί, το “Obama Foundation”. Ο Ομπάμα ήταν αυτός που τον επέλεξε για την εκδήλωση μαζί με τους Κέβιν Λαβ και Κρις Πολ.

«Ο λόγος που κάλεσα τους συγκεκριμένους τρεις είναι πως, εκτός από σπουδαίοι αθλητές, είναι και καλοί άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους. Έχεις τον γέρο Κρις Πολ που πηγαίνει προς το τέλος, έχεις τον νεαρό Γιάννη Αντετοκούνμπο και έχεις και τον Κέβιν Λοβ που βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάθε ένας από αυτούς έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό που κάνω μετά από τη θητεία μου ως πρόεδρος, είναι να αφοσιωθώ στο πως θα υποστηρίξουμε την εκπληκτική νέα γενιά των ηγετών που έρχονται», ανέφερε αρχικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ στο φινάλε της της συζήτησης ευχαρίστησε τους τρεις αθλητές και εξήγησε την σημασία της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο ενώ για τον Γιάννη είχε να πει ξεχωριστά ότι θα πρέπει να έχει περισσότερες κοινές εμφανίσεις καθώς έχει να δώσει πολλά.

Ο ρόλος του “Giannis” και των συμπαικτών του στη νίκη Μπάιντεν

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του διαδραμάτισαν σύμφωνα με το Newsweek ξεχωριστό ρόλο στις πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ και τη νίκη του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ. Η αρχή είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2020. Η απόφαση των Μπακς να μην αγωνιστούν στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στους Μάτζικ, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, προκάλεσε “σεισμό” και ντόμινο εξελίξεων στο ΝBA. Η απόφαση πάρθηκε μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε πισώπλατα από αστυνομικούς ο νεαρός Αφροαμερικανός, Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε κοινή δήλωσή τους οι Μπακς ανέφεραν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το πέμπτο παιχνίδι των playoffs του NBA κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ. Τη δήλωση των παικτών εκφώνησαν ο Στέρλινγκ Μπράουν,ο οποίος έχει πέσει και ο ίδιος θύμα αστυνομικής βίας και ο Τζορτζ Χιλ.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό βίντεο με το περιστατικό στο Ουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ.Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Για να ακολουθήσει το κομμάτι του Newsweek τον Μάιο που ανέφερε το πόσο καθοριστικοί ήταν ο Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του για να κερδίσει ο Μπάιντεν την πολιτεία του Ουισκόνσιν που ήταν καθοριστική για τη νίκη του στις εκλογές. Οι τοποθετήσεις τους στα social media, οι δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης και η εν γένει συμπεριφορά τους βοήθησαν στην εκλογή Μπάιντεν εκτίμησε η εν λόγω ιστοσελίδα με τον πρών προπονητή της ομάδας, Τζορτζ Καρλ να δηλώνει πως “οι παίκτες των Μπακς, όλοι δεν ξεχωρίζω κανέναν, βοήθησαν στην εκλογή Μπάιντεν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ