Η Google τιμά με Doodle την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το σημερινό Doodle τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζοντας πολλούς τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες υποστηρίζουν τις γυναίκες. Τα χρονογραφήματα σε κάθε γράμμα «GOOGLE» υπογραμμίζουν μόνο μερικούς από τους πολλούς τομείς στους οποίους οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν η μία την άλλη για να προχωρήσουν και να βελτιώσουν η μία την ποιότητα ζωής της άλλης.

Γυναίκες σε θέσεις επιρροής που υποστηρίζουν την πρόοδο σε ζητήματα που είναι κεντρικά για τις ζωές των γυναικών παντού. Γυναίκες που συγκεντρώνονται για να εξερευνήσουν, να μάθουν και να συσπειρωθούν για τα δικαιώματά τους. Γυναίκες που φροντίζουν τους ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Γυναίκες που αποτελούν κρίσιμα συστήματα υποστήριξης η μία για την άλλη στη μητρότητα.

Προς τιμή των γυναικών σε όλο τον κόσμο που στηρίζουν η μία την άλλη σε όλες τις πτυχές της ζωής — Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ